Blic

Potvrđena optužnica za ubistvo na Dušanovcu

VIŠI SUD ODLUČIO

- E. B.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu.

Optužnicom od 30. jula Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković, zvani Prika, terete se za teško ubistvo u saizvršila­štvu i nedozvolje­no nošenje oružja.

Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršila­štvu, kao i krivično delo nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija u saizvršila­štvu.

Inače, Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažn­o osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede zbog učešća u sukobu u beogradsko­m hotelu “Majdan” u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković. On je pravosnažn­o oslobođen optužbi za nedozvolje­no nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličković­a Apelacioni sud je pravosnažn­o osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

 ??  ?? Ubijen SA 29 hitaca ISPRED KUĆE ROĐENOG BRATA
Ubijen SA 29 hitaca ISPRED KUĆE ROĐENOG BRATA
 ??  ?? BLAŽO ĐUROVIĆ
BLAŽO ĐUROVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia