Blic

Vođa „škaljaraca” sutra u sudu, hoće li priznati krivično delo?

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi “škaljarsko­g klana”, počinje sutra pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog optužbi za falsifikov­anje pašosa.

- M. Brkić

Vukotić na suđenje čeka u pritvoru u Centralnom zatvoru, odakle će u utorak biti priveden u sud u Katanićevo­j ulici. Podsetimo, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za krivično delo falsifikov­anje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina. Tužilaštvo optužnim predlogom predlaže godinu i po dana robije. Prema saznanjima do kojih je došao naš list, Vukotić je nudio sudu jemstvo od 50.000 evra, a tužilaštvu sporazum o priznanju krivice kojim bi bio osuđen na šest meseci kućnog zatvora.

- Takva ponuda Vukotića nije mogla da se prihvati jer on je počinio produženo krivično delo falsifikov­anje pasoša. To znači da je u kratkom periodu čak 15 puta ulazio i izlazio iz različitih zemalja Evrope i tako kršio zakon - kaže naš izvor.

Jovica Vukotić uhapšen je 10. septembra u turskom letovališt­u Antalija sa falsifikov­anim makedonski­m pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju. U Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan je već 12. septembra. Kako “Blic” saznaje, Vukotić je više od dva sata iznosio svoju odbranu, često izražavaju­ći negodovanj­e što se obreo u Srbiji jer, kako je rekao, “pasoš nije koristio u njoj”.

- Vukotić je rekao da je bio u Turskoj sa svojom, kako je rekao, vanbračnom partnerkom Dejanom Živković. Prema njegovim rečima, u trenutku privođenja bio je sam, a turska policija uhvatila ga je dok je bio u automobilu - priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Nakon Vukotićevo­g saslušanja, naloženo je veštačenje pasoša koji je koristio. Kako “Blic” saznaje, šef škaljarsko­g klana pasoš je koristio od 2. aprila ove godine pa sve do 5. septembra, kada je ušao u Tursku. Inače, Grčka je za njim raspisala međunarodn­u poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora

ga sumnjiči za utaju poreza u iznosu od 22.800 evra. Vukotić je ranije označen kao vođa škaljarsko­g klana, jedne od dve rivalske bande iz rodnog Kotora. Škaljarci se, kažu obaveštajn­i izvori, dovode u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića.

 ??  ?? vukotić je označen kao vođa škaljarsko­g klana
vukotić je označen kao vođa škaljarsko­g klana
 ??  ?? vukotić je sarađivao i sa lukom bojovićem
vukotić je sarađivao i sa lukom bojovićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia