Blic

Jeremić: Živimo kao u Prokletoj avliji, bez pravde

-

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da se Srbija nalazi u fazi “dubokog sna sa ponekim pulsom otpora” aktuelnoj vlasti, koju je opisao kao “totalitarn­i režim zla”.

“Narodna stranka je posejala nadu, seme pobune da se može reći ne i ja vam sada kažem - Narodna stranka je naredna stranka koja će voditi državu”, kazao je Jeremić na sednici Glavnog odobra stranke.

On je funkcioner­e svoje stranke, ali i čitave opozcije pozvao da budu jedinstven­i kako bi u narednom periodu sačuvali dostojanst­vo građana, tradiciju i izborili se protiv “zla koje neće otići samo od sebe”.

Jeremić je trenutno stanje u zemlji opisao kao Prokletu avliju.

“U Prokletoj avliji nema sreće, nema pravde, postoji gospodar i njegova svita, a samo za njih ta avlija nije prokleta, za sve druge jeste”, rekao je Jeremić, i dodao je i da je glavni razlog zbog čega je odlučio započene borbu taj što se “korov i kancer ne povlače sami od sebe”.

Jeremić je na GO govorio o položaju Srbije u svetu i o tome da je ona pred izborom da bude bedem ekstremizm­u sa Bliskog istoka, kako to žele velike sile, ili da bude “veliko trgovinsko čvorište”.

Govorio je i o Kosovu i Metohiji, pa je kazao da će se Srbija i Kosovo razgraniči­ti početkom 2019. godine. Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je istinu da je njegova politika po pitanju Kosova “doživela krah” jer je shvatio da nije dobio podršku građana, ali da zapravo “iza kulisa” nastavlja da vodi politiku razgraniče­nja.

 ??  ?? vuk jeremić
vuk jeremić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia