Blic

Prekinuta potraga za ocem dvoje dece koji je upao u Lim

- V. Lojanica

Potraga za Veroljubom Simovićem (38), koji je u subotu nestao u virovima Lima i najverovat­nije se utopio, ni juče nije dala rezultate iako su u nju uključeni ronioci Žandarmeri­je.

Od nedelje po podne, kada je splasnula nada da će voda izbaciti na površinu telo nesrećnog Pribojca, u potragu je uključen odred ronilaca Žandarmeri­je, koji su juče, zbog zahtevnost­i posla, privremeno obustavili rad. Očekuje se da bi danas u Priboj trebalo da pristigne druga grupa ronilaca za posebnom opremom koja će odmah nastaviti češljanje korita reke.

U ponedeljak je detaljno pretražen deo Lima od mesta gde je Veroljub Simović upao u reku, pa nekih 300 metara naniže, a tragalo se na svim mestima na kojima bi reka mogla da navuče i sakrije telo. Ipak, bez učinka, a zbog bezbednost­i po ronioce odlučeno je da se sačeka pojačanje i dodatna oprema. Vodostaj Lima nije veliki, ali kako se uzvodno nalazi hidroelekt­rana na jezeru Potpeć, kažu upućeni, na ovom delu reke deluju jake podvodne struje, a zbog gradnje manje hidrocentr­ale nedaleko od mesta gde se tragedija dogodila u poslednje vreme deformisan­o je rečno dno u kome se pojavilo mnogo rupa koje bi mogle sakriti telo. Temperatur­a vode za poslednjih nekoliko dana drastično je opala.

Do nedelje i angažmana Žandarma vatrogasno-spasilačka brigada iz Prijepolja i članovi rafting kluba iz Priboja obišli su Lim i površinom reke i priobaljem na potezu dugom pet kilometara.

Simović, koji je kobnog dana u mestu Dobrilović­i pecao ribu u reku je upao pred očima svoje dvoje male dece iz braku s jednom Albankom. Njihova kuća nalazi se na nepun kilometar od mesta utapanja. S obzirom na to da je Veroljub odlično poznavao teren na mestu gde je pecao, a Lim je tu uz obalu prilično plitak, jedino objašnjenj­e za tragediju jeste njegova bolest.

 ??  ?? Ronioci Žandarmeri­je u potrazi za telom Ribolovca
Ronioci Žandarmeri­je u potrazi za telom Ribolovca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia