Blic

Za Jokića su mali i šampioni NBA lige

-

Lari Bird, Rasel Vestbruk i Nikola Jokić. Ovo su jedina tri igrača u istoriji NBA lige koja su u prva tri meča na početku sezone imala više od 26 poena, deset skokova i sedam asistencij­a u proseku po meču.

Srpski košarkaš se tako ponovo svrstao rame uz rame sa legendama lige, a sve posle treće uzastopne pobede Denvera, ovaj put protiv šampionsko­g Golden Stejta

- 100:98. Jokić u manje od 24 sata nije uspeo da ponovi savršenu igru protiv Finiksa, ali je sa 23 poena i 11 skokova pomogao da se sruše “ratnici” sa Stefom Karijem i Kevinom Durentom.

Nikola prvi put od dolaska u NBA ima maksimalni­h 3:0 na startu, a prosek našeg centra je neverovata­n - 28 poena, deset skokova i osam asistencij­a po meču. Poređenja radi, on je prošle sezone na prva tri meča prosečno ubacivao 12 koševa, uz čak 15 promašaja iz igre.

Ponovo se dvoranom u Denveru orilo “MVP, MVP, MVP...”, ali je Jokić rekao da je suviše rano da bi se pričalo o nagradama.

On je zajedno sa Harisom (28 poena) postigao više od polovine koševa za Denver.

Sakramento Kingsi ne igraju ubedljivo, ali su uspeli da zabeleže prvi trijumf i to protiv Oklahome Sitija - 131:120. Nemanja Bjelica je zabeležio 12 poena (0-0, 3-4, 2-2), uz pet skokova, četiri asistencij­e i tri ukradene lopte. Od srpskih košarkaša igrao je Boban Marjanović u pobedi LA Klipersa nad Hjustonom (115:112), ali ga je trener Dok Rivers ograničio samo na pet minuta (četiri kođa i jedan skok).

Miloš Teodosić je bio na klupi LA Klipersa, ali nije ulazio u igru protiv Hjustona

 ??  ??
 ??  ?? klej tompson nije mogao da zaustavi nikolu jokića
klej tompson nije mogao da zaustavi nikolu jokića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia