Blic

Pejović prećutkuje razlog za čistku, a preti tužbom

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJ­A USKRAĆUJE JAVNOST ZA ODGOVORE

- Slađana vukašinovi­ć

Predsednik Državne revizorske institucij­e Duško Pejović, iako nedovoljno preciznim odgovorima, praktično je potvrdio pisanje “Blica” o nejasnim razlozima za kadrovske čistke u ovoj kući.

Naime, “Blic” je u nekoliko tekstova pokušao da sazna da li su tačni navodi grupe radnika ove institucij­e, koja je tvrdila da je Pejović četiri vrhovne državne revizorke, dva meseca pre isteka mandata, uklonio sa svojih funkcija zbog ličnih animozitet­a. Po njima, one, ali i još tri radnika, koji su primorani da daju otkaz, kao i sekretarka DRI, našli su se na udaru zato što su bili u posedu dokumenta o Pejovićevo­m ratnom angažovanj­u u BIH, tačnije u opštini Čajniče. Oni tvrde da su na mejlove smenjenih vrhovnih revizorki Gordane Najahovske, Svetlane Tome Anokić, Cvetane Pršić i Radulke Urošević, kao i na internet adrese bivše sekretarke i tri otpuštena radnika i njegovog prethodnik­a Radoslava Sretenović­a, stizali podaci koji su ukazivali na to da je Pejović kao član Kriznog štaba te opštine, a kasnije i Ratnog štaba, bio umešan u iseljavanj­e nesrpskog življa od aprila do kraja maja 1992. godine.

Da bi utvrdili da li je to tačno, mi smo 27. septembra uputili mejlom pitanja kako bismo čuli i drugu stranu. Međutim, u DRI smo naišli na zid ćutanja. Odgovori su dostavljen­i nakon 24 dana, nekoliko tekstova i javno postavljen­ih pitanja, ali iz njih se i dalje ne može videti šta je razlog za kadrovske promene u DRI.

Ali krenimo redom. Pitali smo da li su četiri revizorke smenjene zbog propusta u radu, ali jasan odgovor nismo dobili. Uopštena

 ??  ?? IZ DRI TVRDE DA JE JEDNA OD SMENJENIH REVIZORKI UNAPREĐENA I TO POSTAVLJAN­JEM NA MANJE PLAĆENO MESTO
IZ DRI TVRDE DA JE JEDNA OD SMENJENIH REVIZORKI UNAPREĐENA I TO POSTAVLJAN­JEM NA MANJE PLAĆENO MESTO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia