Izgradnja autoputa Šabac - Ruma 2019.

Blic - - EKONOMIJA - Tanjug

Izgradnja autoputa Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac-loznica trebalo bi da počnu u drugoj polovini 2019. godine, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

- Do kraja godine moći ćemo automobilima da prođemo kompletnim koridorom 10 i južnim i istočnim krakom, kao i autoputem Obrenovac-preljina. Do kraja godine očekujemo više od 55 miliona vozila na srpskim autoputevima rekla je Mihajlović u Skupštini Srbije.

Kako je navela, za projekat izgradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica trenutno se radi projektno-tehnička dokumentacija, a da će se iduće godine voditi razgovori o finansiranju radova, pre svega sa Azerbejdžanom. - Očekujemo da u budžetu za iduću godinu imamo garancije za taj projekat, a plan nam je da u drugoj polovini iduće godine počnu radovi na izgradnji predviđenih puteva - rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Osim o izgradnji puteva, u skupštinskoj raspravi o amandmanima na predlog zakona o građevinskim proizvodima, Mihajlovićeva je istakla da je taj zakon važan i zbog toga što će se materijali domaćih proizvođača biti korišćeni u gradnji jeftinih stanova.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.