Blic

Sanjala sam da budem najbolja na svetu

O ovome sam maštala kada sam počinjala da se bavim odbojkom. Ova medalja je zasluga svih igračica i trenera - rekla je najbolja igračica na planeti. TIJANA BOŠKOVIĆ, MVP SVETSKOG PRVENSTVA U ODBOJCI, ZA „BLIC”

- Jelena Medić Kako vam zvuči naslov: „Tijana je najbolja odbojkašic­a sveta”? Kada vam je bilo najteže u toku ovog reprezenta­tivnog leta? Šampionat ste započeli sa sedam pobeda, a onda su došla dva vezana poraza. Šta vam je tada prolazilo kroz glavu? Kako s

Utrkivali su se novinari ko će lepše i sa više hvalospeva izveštavat­i o besprekorn­im partijama Tijane Bošković. Ona je najbolja odbojkašic­a sveta, a ima samo 21 godinu. I apsolutno je zaslužila sve kompliment­e. O njenom umeću pišu svi svetski mediji, njenim potezima aplaudiraj­u i protivničk­i treneri. Pametna i lucidna, hrabra i odvažna. Sve je to Tića.

Ona, kao i svi pravi šampioni, više voli da priča na terenu nego van njega. U magičnom pravougaon­iku je nemilosrdn­a prema rivalkama, a van njega skromna i povučena.

- To što sam proglašena za najbolju igračicu je za mene veliko priznanje. Ipak sam još mlada. Ali ovo me neće zadovoljit­i. Željna sam dokazivanj­a i ovo priznanje će sigurno biti podstrek i motiv više za mene da u narednom periodu budem još bolja - kaže za „Blic” Tijana Bošković. ovacije: tijanu i odbojkašic­e dočekale su hiljade beograđana

- Sanjala sam o tome. Kada sam počinjala da treniram, želja mi je bila da budem najbolja na planeti. Ali ne bih sebe stavljala u prvi plan. Ovo zlato je zasluga svih igračica i trenera. Ja sam izuzetno srećna i ponosna što sam deo ove ekipe.

- Dosta je teških trenutaka iza nas. Nije bilo teško samo na prvenstvu, već i u toku priprema. Dosta vremena smo provele odvojene od kuće, što nam je teško palo. Kasnije smo u Japanu imale dosta teških mečeva, ali polufinale i finale su kao utakmice imale najveću težinu.

- Znale smo i pre te dve utakmice koje smo izgubile da smo se plasirale u narednu rundu takmičenja, tako da i nije bilo puno strašno. Ono što je meni drago je što smo uspele da se oporavimo posle toga i da nastavimo da pobeđujemo.

- Nismo ni stigle da proslavimo, iskreno. U nedelju uveče smo stigle u Beograd, išle smo u hotel, tako da nismo imale vremena za veliku proslavu. Umorne smo, a uskoro nas očekuju i klupske obaveze, pa ćemo, nažalost, morati da zaboravimo na ovaj uspeh i da se okrenemo narednim obavezama.

- Uh, to je daleko. Ne želim da pričam o narednom periodu. Ova reprezenta­tivna godina je bila izuzetno duga i tek se završila. Presrećni smo ovim što smo ostvarili, a za naredni period ćemo videti. Naravno, naši ciljevi su uvek visoki - dodala je Tijana.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia