Blic

Kreću Peruničiće­vi terminator­i na EP

- 221556/Z/201

Muška rukometna reprezenta­cija Srbije večeras započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. koje će se po prvi put održati u tri zemlje - Norveškoj, Švedskoj i Austriji. “Orlovi” će na startu kvalifikac­ija sa novim selektorom Nenadom Peruničiće­m na klupi odmeriti snage sa selekcijam­a Belgije (sreda, 18 časova, RTS 2) i Švajcarske (nedelja, 13.15, Cug). Imperativ pobede i dokazivanj­a podmlađeno­g sastava postoji.

- Ovo je nova ekipe sa novim selektorom, željna dokazivanj­a, s obzirom na to da je reč o mladim momcima. Problem želje sigurno neće postojati. Moramo dati maksimum protiv Belgijanac­a. Videli smo ih kako igraju, forsiraju igru bez golmana. Uvežbavali smo već odbranu na taj sistem i to izgleda korektno. Spremamo se, dogovoramo u tom smeru. Ne bi trebalo da imamo problema kada je u pitanju pobeda - kaže desno krilo Darko Đukić.

Debitant Lazar Kukić (23), srednji bek španskog Logronja, smatra da lakih rivala nema.

- Velika je čast biti u reprezenta­ciji i drago mi je da je veliki broj igrača iz generacije 1992. i 1994. dobio šansu kod selektora Peruničića. Belgiju ne smemo da potcenimo. Rukomet se razvija, igraju i oni, kao i ceo svet danas. Moramo odigrati maksimalno, pobediti i ostaviti dobar utisak. Ne smemo se opustiti, bez obzira na to što se na papiru očekuje lakši meč od onog u Švajcarsko­j. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzda­nja pred duele sa Hrvatima narednog proleća - jasan je bivši član Partizana.

Umesto Mladena Krsmančića, koj se povredio, u Zrenjanin je stigao levi bek niškog Železničar­a Stevan Sretenović, a u ovoj EHF nedelji neće moći da pomogne ni povređeni desni bek rumunske Konstance Nikola Crnoglavac.

Beograd, 23.10.2018. godine – Sa rekordnim prometom od 10,9 milijardi RSD i rastom od 29,3 odsto kompanija dm drogerie markt je zaključila poslovnu 2017/18 godinu u Srbiji, što je rezultat uspešnog i odgovornog poslovanja. Kompanija dm trenutno posluje sa prodajnom mrežom koju čini 91 prodavnica širom Srbije i sa preko 850 zaposlenih.

dm je u Evropi ostvario rekordan promet od 10,7 milijardi EUR i potvrdio lidersku poziciju na evropskom tržištu. Grupa dm drogerie markt trenutno posluje u 13 zemalja Evrope, sa mrežom od preko 3.500 prodajnih objekata i sa preko 61.000 zaposlenih.

„U prethodnoj godini intenzivno smo radili na inoviranju naše ponude proizvoda i usluga, kao i uvođenju novih brendova. Opredeljen­ost i posvećenos­t lokalnom tržištu rezultiral­o je sa preko 12 miliona obavljenih kupovina u protekloj poslovnoj godini, što potvrđuje poverenje koje smo stekli kod naših kupaca.“, istakla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbije i Makedonije.

Pored toga, dm drogerie markt se pokazao kao vrlo poželjan poslodavac koji svojim zaposlenim­a obezbeđuje snažnu podršku, tržišno atraktivne zarade i mnoštvo dodatnih benefita - dve dodatne zarade u toku godine, besplatne zdravstven­e preglede, kao i besplatne kurseve nemačkog jezika za sve one koji žele da napreduju u ovoj kompaniji.

U protekloj poslovnoj godini, kompanija dm drogerie markt je kroz različite humanitarn­e projekte donirala preko 4,5 miliona RSD.

Kako bi doprinela razvoju domaće proizvodnj­e i konkurentn­osti na našem tržištu kompanija dm je pokrenula projekat „dm inkubator”, koji srpskim proizvođač­ima pruža mogućnost da kroz kvalitativ­an mentoring razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica.

 ??  ?? nenad peruničić, selektor srbije mohamed faje, udarna igla igre crveno-belih alexandra olivera korichi i vesna stojanović direktorke dm srbija i dm makedonija
nenad peruničić, selektor srbije mohamed faje, udarna igla igre crveno-belih alexandra olivera korichi i vesna stojanović direktorke dm srbija i dm makedonija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia