Blic

U Brešu po 16. pobedu zaredom

CRVENA ZVEZDA VEČERAS OD 20.30 GOSTUJE U ITALIJI U ČETVRTOM KOLU EVROKUPA

- J. Medić

Sada pobeđujemo, pa hajde da pričamo o pozitivnim stvarima. Zvezda će jednom da izgubi, ne možemo da dobijemo sve utakmice do kraja - rekao je Milan Tomić, trener crvenobeli­h.

Košarkaši Crvene zvezde su otputovali sa nanizanih 15 pobeda i sa mišlju da protiv Breše, večeras (20.30) u četvrtom kolu Evrokupa naprave važan brejk.

- Moramo da budemo maksimalno spremni. Breša je tim koji na svom terenu igra jako agresivno u odbrani. Kao i većina timova u Evropi, pokušavaju da igraju tranziciju i kontranapa­d. Do sada nemaju nijednu pobedu u Evropi i sigurno će imati motiv više protiv nas. Mi moramo da budemo oprezni i da odigramo kvalitetno svih 40 minuta. Jer 35 neće biti dovoljno za pobedu - ne dozvoljava Tomić opuštanje.

Pred svaki meč priča se o Zvezdinoj nepobedivo­sti. Strategu crveno-belih se to nimalo ne dopada.

- U ova dva i po meseca u Beogradu, mislim da je ovo pitanje postavljen­o sigurno jedno 20 puta. Zvezda će izgubiti. Ne možemo do kraja sezone da pobedimo 70 utakmica. Mislim da ne bi trebalo da se pravi pritisak u medijima. Kada već pobeđujemo, hajde da uživamo u trijumfima, a ne da čekamo kada ćemo izgubiti. I to će se jednom desiti.

Zvezda ima maksimalan učinak u Evrokupu, dok Breša još uvek nije osetila slast pobede.

- Što se tiče pripreme utakmice, sigurno da bi bilo bolje da su oni imali tri pobede. Na nama je pritisak u ovom trenutku da se dobije ta utakmica i taj pritisak možemo da izdržimo i da dobijemo - dodao je Tomić.

Za kraj je istakao da je zadovoljan kako se stvari odvijaju u ekipi.

- Zvezda je napredoval­a u timskoj igri, videli ste i protiv Igokee da smo imali 30 asistencij­a. Od početka sezone insistiram na hemiji ekipe, najpre u biranju igrača, a onda u pravljenju igre, koja će biti timska.

Bili Beron zna šta bi mogao da bude ključ pobede Zvezde nad Brešom.

- Prvenstven­o dobra odbrana. Imaju mnogo talentovan­ih igrača, moramo dobro da ih čuvamo u igri jedan na jedan. Dosta šutiraju, pa je potrebno da kontroliše­mo njihovu igru u napadu. Očajnički će tražiti prvu pobedu, ali mi ćemo se truditi da ostanemo fokusirani svih 40 minuta. Sjajno je što dobro igramo u oktobru, ali svaka utakmica je temelj koji postavljam­o za nastavak sezone.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia