Ministarstvo: Svaka vojska bi izdala knjigu

Blic - - POLITIKA -

“Blic” je pitanja u vezi sa promocijom Pavkovićevog ratnog dnevnika poslao i ministru Aleksandru Vulinu i Ministarstvu odbrane. Odgovor smo dobili samo od Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane:

„Pravo je pitanje zašto se na istinu o otporu NATO agresiji čekalo 19 godina i zašto smo toliko dugo dozvoljavali da drugi pišu našu istoriju. Ne vidimo nijedan razlog da se stidimo borbe našeg naroda i onih koji su tu borbu vodili. Podsećamo da je general Pavković, kao i ostali oficiri Vojske Jugoslavije, osuđen po komandnoj odgovornosti i da ima pravo da iznese svoje viđenje istorijskih događaja u kojima je učestvovao. Nema ministarstva odbrane i vojske koji bi propustili priliku da tako važna svedočenja ne sačuvaju i ne prikažu, a nema istorijskog naroda koji bi dopustio da njegova istina ne bude ispričana i sačuvana“, tvrde u Ministarstvu.

Kako kažu, Srbiji su predugo i prečesto drugi pisali istoriju i odlučivali šta je istina, a šta nije.

„Srbija je mnogo puta bila žrtva dvostrukih standarda i bila osuđivana za tuđe zločine. Ovo je naš način da kažemo istinu o ratovima koje Srbija nije tražila ni izazvala, u kojima je bila prinuđena da se brani“, podvlače u Ministarstvu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.