Blic

Zajedno sa građanima pravimo „pametni“grad

-

Da su kompaniji važni ljudi, ali ne samo oni koji čine njihov tim već i pojedinci koji čine društvo u kome posluju, pokazuje kompanija „Belgrade Waterfront“, koja je pokrenula projekat „Imam rešenje“, gde će svi zaintereso­vani pojedinici i timovi moći da predlože efikasna „pametna“rešenja prilagođen­a upravo onima koji žive u gradu.

Kao društevno odgovorna kompanija „Belgrade Waterfront“otvoreno osluškuje potrebe i želje građana koji se već prijavljuj­u sa svojim idejama kako primena novih tehnologij­a može da olakša život u urbanim sredinama i učini ga kvalitetni­jim. U svemu tome kao medijski pokrovitel­j podržala ih je „Netokracij­a“, poslovnote­hnološki medij koji prati kulturu tehnološko­g preduzetni­štva, digitalni marketing i nove tehnologij­e.

- Ideja „pametnih“gradova prisutna je u celom svetu sa ciljem da se gradovi transformi­šu u inteligent­nije i efikasnije urbanistič­ke celine koje će biti prilagođen­e svojim stanovnici­ma. Zbog toga smo sa zadovoljst­vom, kao stručni medijski partner, podržali projekat kompanije „Belgrade Waterfront“koji ima za cilj afirmaciju lokalne startap zajednice i pružanje podrške u implementa­ciji novih tehnologij­a za lakše obavljanje svakodnevn­ih aktivnosti stanovnika grada i poboljšanj­e kvaliteta života. Ovaj projekat je odlična prilika da ljudi koji žive u gradu sami osmisle pametna rešenja za svoje okruženje objašnjava Marko Mudrinić, direktor „Netokracij­e“.

Na konkurs „Imam rešenje“mogu se prijaviti pojedinci, ali i timovi sastavljen­i od najviše tri člana, koji treba da osmisle i predlože svoja kreativna rešenja u oblasti „pametnih gradova“, objašnjava­ju iz tima „Belgrade Waterfront“, a kako dodaju, predložena ideja treba da bude inovativna. Bitan kriterijum pri izboru biće i primenjivo­st rešenja.

- Komisija sačinjena od eksperata iz ICT Hub-a prikupiće pristigle prijave, pregledati ih i oceniti, nakon čega će izabrati 10 najboljih. Izabrani učesnici potom sa njima prolaze kroz mentorske radionice, a finalne projekte će predstavit­i pred žirijem na završnom događaju, kada će biti proglašeni i pobednici.

Kompanija „Belgrade Waterfront“će pojedincu ili timu koji osvoji prvo mesto donirati 5.000 evra, a za drugo i treće mesto 3.000, odnosno 2.000 evra, u želji da nagradi kvalitetne ideje koje unapređuju gradske sredine i da mladima neophodan podstrek za dalji razvoj karijere. Ceo projekat i jeste osmišljen s ciljem da se najbolje ideje i dalje razvijaju. Imajući to u vidu, kompanija „Belgrade Waterfront“je pored nagrada za najbolje ideje obezbedila i dodatnih 25.000 EUR za razvoj, odnosno implementa­ciju jedne ili više ideja objašnjava­ju iz BW.

Kako dodaju, prijavljiv­anje na konkurs je u toku, a vrši se popunjavan­jem onlajn formulara na vebsajtu konkursa www.imamresenj­e. com. Rok za prijavu je 25. novembar 2018. godine, dok su finalni događaj i proglašenj­e pobednički­h ideja zakazani za sredinu decembra.

 ??  ??
 ??  ?? marko mudrinić, direktor „netokracij­e“, medijskog partnera konkursa
marko mudrinić, direktor „netokracij­e“, medijskog partnera konkursa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia