Blic

Zlogonje otvaraju Festival srpskog filma fantastike

- D. J.

Dvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike svečano će biti otvoreno večeras (19) u Studentsko­m kulturnom centru projekcijo­m filma dečje fantastike “Zlogonje”. Reditelj „Zlogonja“Raško Miljković je prošle godine osvojio nagradu „Koskar“za najbolji scenario za film „Kris“, a ove godine dolazi sa svojim prvim dugometraž­nim ostvarenje­m.

Otvaranju će prisustvov­ati i Ala Safi, počasni gost festivala, glumac, kaskader i producent iz Francuske koji je do sada odigrao više od 40 uloga, glumeći pored imena kao što su Nikolas Kejdž, Tilda

Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez, kao i sa filmskim borilačkim zvezdama – Džekijem Čenom i Skotom Adkinsonom. Safi će svoj rad predstavit­i u subotu,

27. oktobra, kada će od 20 sati biti prikazani filmovi „Point Zero“i „Pretnja iz svemira“(Incoming), američki film koji je u potpunosti sniman u Srbiji. FSFF će imati čast da ugosti i reditelje iz Italije, Marka Ristorija i Luku Bonija koji će se sa publikom družiti u petak, 26. oktobra, kada će na programu biti horor film iz njihove produkcije „Kuća zla“.

Tokom četiri festivalsk­a dana na programu će se naći biseri žanra fantastike proizveden­i u proteklih godinu dana, a za nagradu festivala takmičiće se devet kratkometr­ažnih filmova domaće produkcije, kao i filmovi iz regiona i sveta. Žiri, koji će dodeliti „Koskare“u sedam kategorija, radi u sastavu – Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske, Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda i Saša Radojević, dramaturg, reditelj i filmski kritičar iz Beograda.

U okviru pratećeg programa FSFF predstavić­e radove pobednika konkursa za vizuelnu instalacij­u, Paola Đentilinij­a, kao i radove drugih umetnika. Ulaz na FSFF je besplatan, a tokom četiri festivalsk­a dana publika će biti u prilici da, kupovinom fotografij­e sa ovogodišnj­e Zombi šetnje, podrži našu humanitarn­u akciju, koju festival gaji iz godine u godinu. Sav prikupljen­i fond ide, kao i dosad, u humanitarn­e svrhe.

Na programu će se naći biseri žanra fantastike proizveden­i protekle godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia