Blic

Šampionke planete startuju od kuće

-

Još se nisu sasvim slegli utisci po završetku Svetskog prvenstva u Japanu, a u sedištu FIVB već su se okrenuli 2019. i novim takmičenji­ma. Objavljen je raspored Lige nacija za odbojkašic­e i odbojkaše.

Šampionke sveta će prve nedelje, od 21. do 23. maja, biti domaćin Holandiji, Turskoj i Južnoj Koreji. Mesto odigravanj­a i satnica biće naknadno objavljeni.

Mečevi Lige nacija igraće se utorkom, sredom i četvrtkom, a Srpkinje će naredne četiri nedelje gostovati u Italiji (protivnici će im, osim domaćina, biti SAD i Dominikans­ka Republika), Belgiji (Rusija i Poljska), Japanu (Brazil i Tajland) i Kini (Nemačka i Bugarska). Prva faza završava se 20. juna, a finalni turnir, uz učešće organizato­ra Kine i prvih pet sa ukupne tabele posle

15 odigranih utakmica, je od 3. do 7. jula.

Što se tiče pulena Nikole Grbića, oni će prvog vikenda, od 31. maja do 2. juna, ugostiti Francusku, Rusiju i Japan. Kao i kod dama, mesto i satnica biće naknadno objavljeni.

Drugog vikenda Srbija će gostovati Kanadi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. Treći vikend će igrati u Portugalij­i protiv domaćina, Brazila i Kine, dok tokom četvrtog vikenda najbolji odbojkaši Srbije igraju u Italiji protiv domaćina, Argentine i Poljske. Poslednji, peti vikend, Srbija igra u Bugarskoj protiv selekcije domaćina, Irana i SAD.

Finalni turnir će se odigrati 10 - 14. jula u SAD. Pored SAD, na Finalni turnir će pet najuspešni­jih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

 ??  ?? kreću u maju: odbojkašic­e srbije
kreću u maju: odbojkašic­e srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia