Blic

Partizan se namučio za četvrtfina­le Kupa

„Parni valjak“golovima u drugom poluvremen­u prošao među osam najboljih ekipa i nastavio odbranu trofeja.

- Časlav vuković

ka trijumfu: postigao prvi gol

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfina­le Kupa Srbije pošto su u Gornjoj Varoši savladali Zemun sa 2:0, i to posle mnogo muke. Konačan rezultat ne otkriva u potpunosti zbivanja sa ovog meča, u kome je domaćin pogodio prečku pri vođstvu crno-belih s golom razlike, dok je drugi pogodak gostiju postignut u samoj završnici.

- Mi smo ostvarili cilj, prošli smo u dalju rundu. Bili smo malo i pod pritiskom, ali mislim da smo kontrolisa­li igru i veći deo utakmice. Jedino je Zemun posle našeg vođstva imao inicijativ­u i prečku. Imamo gust raspored, u subotu nas čeka utakmica, pa onda u sredu, pa ponovo vikend. Radili smo ono što smo se dogovorili, nismo srljali, strpljivo smo gradili pozicije .... Moramo da nastavimo ovako.

Mi težimo iz nedelje u nedelju da igramo i da pružamo dobre partije - istakao je Zoran Mirković, trener Partizana.

Crno-beli do naredne runde nisu lako došli pošto u prvom poluvremen­u nikako nisu uspeli da probiju bedem protivničk­e odbrane. Zemunci su se organizova­no branili, a jedinu opasnu šansu pred protivničk­im golom imao je Urošević, ali nije bio precizan. U nastavku se situacija promenila, pa je tim iz Humske do prednosti došao u 50. minutu. Danilo Pantić je na brzinu izveo slobodan udarac, uposlio je Jankovića na levoj strani, a ovaj zavrnuo loptu ka Svetozaru Markoviću, koji je zatresao mrežu.

Zemun je od tog trenutka krenuo mnogo ofanzivnij­e, a najbolju šansu imao je u 72. minutu, kada je prečka spasla Partizan! Posle šuta Nikole Stojkovića golman crno-belih je loše odbio loptu, a Mrkaić je uzdrmao okvir gola. I to nije bilo sve od Gornjovaro­šana, pošto je još jedna dobra prilika propuštena, i to pet minuta pre kraja meča. Odlično je rezervista Savić gađao ka golu vicešampio­na Srbije, ali je Stojković odlično intervenis­ao i sprečio je neprijatno iznenađenj­e za njegov tim.

Kada su fudbaleri Zemuna propustili dve velike šanse, usledila je kazna, te je raspršena svaka šansa za iznenađenj­e. Zakarić je posle kornera odlično primio loptu, oslobodio se čuvara i preciznim šutom postavio konačan rezultat.

- Dominirali smo u prvom poluvremen­u, protivnici­ma nismo dozvolili da šutni na gol. U nastavku nam je bilo teže, jer je vetar duvao na našu stranu i nije nam bilo lako da izađemo na kraj sa njim. Na sreću, Zakarić je stavio tačku na meč - rekao je vezista crno-belih Saša Zdjelar.

VETAR JE DUVAO NA NAŠU STRANU, NIJE NAM BILO LAKO DA SE IZBORIMO S NJIM, REKAO JE ZDJELAR

 ??  ?? poveo crnobele marković je protiv zemuna
poveo crnobele marković je protiv zemuna
 ??  ?? „grobari“su podržali ljubimce i u gornjoj varoši
„grobari“su podržali ljubimce i u gornjoj varoši

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia