Blic

Šešeljeva kuća u Hrtkovcima izgrađena bez dozvole

Bahatom lideru radikala nije bilo dovoljno što zastrašuje meštane u Hrtkovcima već je u toj varoši kupio nelegalnu kuću i nelegalno je renovirao.

- Marko tašković

Da je predsednik SRS-A prekršio Zakon o planiranju i izgradnji otkrila je ministarka građevinar­stva Zorana Mihajlović u Skupštini. Kako je rekla, Šešelj nije nadležnim organima prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je nedavno kupio.

- Predsednik SRS-A Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima za 40.000 evra i ta kuća je nelegalna jer je izgrađena bez građevinsk­e dozvole. Ali Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez

dozvole, a morao je radove da prijavi opštini i da za to dobije dozvolu. To je krivično delo - istakla je Mihajlović­eva i pokazala fotografij­e kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Ministarka je naglasila i da je lider SRS-A kupovinu ove kuće trebalo da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što nije uradio, pošto tvrdi da se ova stranka “zalaže sa čast i poštenje, a na drugoj strani krši zakone”.

Podsećanja radi, Šešelj je pre više od pet meseci za 40.000 evra kupio kuću od 345 kvadrata u Hrtkovcima, mestu u kojem je počinio zločine protiv čovečnosti. Nedavno je otišao i korak dalje pa je na toj nekretnini stavio svetleći natpis „Kuća Vojislava Šešelja“. U okviru ovog objekta otvorio je i kancelarij­e SRS-A čiji je naziv takođe vidno istakao iznad ulaza. Inače, Šešelj je zbog podsticanj­a deportacij­e i progona najmanje 17 porodica hrvatske nacionalno­sti

iz Hrtkovaca pravosnažn­o osuđen u Hagu na kaznu od 10 godina zatvora.

Mihajlović­eva je optužila Šešelja i za šizofrenu politiku i korupciju. Tako je podvukla da je SRS navodno protiv američkih kompanija u Srbiji i protiv memorandum­a o izgradnji moravskog koridora, a da su, s druge strane, podržali aktuelnog predsednik­a SAD Donalda Trampa.

- Možda imate obećanje neke druge kompanije da ćete biti nagrađeni ukoliko srušite ovaj memorandum. I ne bi vam bio prvi put. I ranije ste podržavali našu kompaniju koja je dobila 50 miliona evra za posao na koridoru 11, a koja je upropastil­a sve što je trebalo - rekla je ministarka.

 ??  ??
 ??  ?? mihajlović­eva je šešelja optužila i za korupciju
mihajlović­eva je šešelja optužila i za korupciju
 ??  ?? šešelj je na kući od 345 kvadrata u hrtkovcima
otvorio kancelarij­e srs i stavio svetleći natpis ŠEŠELJ JE ZBOG PODSTICANJ­A PROGONA I DEPORTACIJ­E NAJMANJE 17 PORODICA HRVATSKE NACIONALNO­STI IZ HRTKOVACA OSUĐEN U HAGU NA 10 GODINA ZATVORA, A PROLETOS JE PONOVO PRAVIO NEMIRE U TOM MESTU
šešelj je na kući od 345 kvadrata u hrtkovcima otvorio kancelarij­e srs i stavio svetleći natpis ŠEŠELJ JE ZBOG PODSTICANJ­A PROGONA I DEPORTACIJ­E NAJMANJE 17 PORODICA HRVATSKE NACIONALNO­STI IZ HRTKOVACA OSUĐEN U HAGU NA 10 GODINA ZATVORA, A PROLETOS JE PONOVO PRAVIO NEMIRE U TOM MESTU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia