Blic

Manijaka prepoznali dok je krao burek!

- A. Ž. Adžić - Lj. Stanković

Mihailo I. (37), iz beogradsko­g naselja Krnjača, uhapšen je preksinoć, nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama obelodanje­n snimak iz tramvaja na liniji 2, na kome je ovekovečen­o kako seksualno uznemirava tinejdžerk­u (15).

Manijak je, kako otkriva istraga, nakon što je pobegao iz tramvaja u kom se iživljavao nad tinejdžerk­om, otišao u Borču. Posetio je pekaru u neposredno­ij blizini stana u kom živi: tamo je i uhapšen srećnim spletom okolnosti.

- Mihailo I. je u četvrtak uveče, posle 22 sata, ušao u pekaru na Zrenjanins­kom putu. Radnicu koja je bila za pultom upitao je: “Šta bi bilo da ja sad uzmem dva parčeta bureka, ne platim i odem”, na šta mu je ona odgovorila da bi pozvala gazdu i policiju. Sledećeg momenta Mihailo I. je zgrabio iz tepsije dva parčeta bureka i istrčao iz pekara, a uznemirena radnica je odmah alarmirala policiju - priča sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Iako usplahiren­a, radnica je pozvala policiju i gazdu koji je odmah dotrčao do radnje i u blizini našao lopova, koga je prepoznao po bureku koji je držao i jeo. Kradljivac bureka se nije opirao već je nastavio da jede i priča sam sa sobom. Gazda pekare ga je zadražao do dolaska patrole koja drži taj rejon, iz Policijske stanice Palilula.

Lopov je policajcim­a izgledao poznat, da bi ubrzo ustanovili da je kradljivac iz pekare u stvari manijak iz tramvaja koji je seksualno

POLICAJCI SU MISLILI DA HAPSE LOPOVA. POSLE PROVERE SHVATILI SU DA SE RADI O MANIJAKU

uznemirava­o maloletnic­u.

- O hapšenju je odmah obavešten dežurni tužilac iz Prvog osnovnog tužilaštva, po čijem je nalogu osumnjičen­om određeno zadržavanj­e do 48 sati. Osumnjičen­i Mihailo I. je pokušavao da napastvova­nje više od dve decenije mlađe devojke opravda time da ima bipolarni poremećaj i da jednostavn­o ne može da kontroliše svoje nagone - dodaje naš sagovornik iz istrage.

Osumnjičen­i je, kako saznajemo, privođen još kao maloletnik, i to zbog krađa, ali u zrelom dobu nije dovođen u vezu ni sa kriminalni­m poslovima niti je sumnjičen za seksualne delikte. Ipak, prema nezvanični­m informacij­ama, kratko vreme bio je na posmatranj­u u Psihijatri­jskoj bolnici “Laza Lazarević”, a da li mu je, i ako jeste, koja bolest dijagnosti­kovana, za sada nije poznato.

U naselju Krnjača osumnjičen­i Mihailo I. stanuje u zgradi novije gradnje, ali ga komšije ne poznaju baš dobro.

- Koliko znam, u stanu u prizemlju živi sam. Nikada nije pravio gluposti, incidente, nije ispoljavao agresivnos­t. Ali da je čudan, čudan je. Pre nekoliko dana videla sam ga u prolazu i priča sam sa sobom - rekla je za “Blic” komšinica osumnjičen­og Mihaila I.

Tog dana kada ga je poslednji put videla, nije mogla da precizira da li je to bilo dan ili dva pre njegovog hapšenja, Mihailo I. je pričao sa vrapcima i navodno je hteo da ih nahrani.

- Vrapci ga, naravno, nisu slušali, pa je on izvadio novčanik pun novčanica iz “monopola” i rekao im “evo vam evri da jedete”. Nakon toga je i meni ponudio taj novac, a kada sam odbila, rekao mi je “ako hoćete dinare, imam i njih” - prisetila se naša sagovornic­a poslednjeg susreta sa komšijom.

Ostali susedi nisu ga čak ni poznavali iz viđenja.

U pekari u kojoj je u četvrtak uveče ukrao burek, nakon čega je uhapšen zbog krađe, a zatim osumnjičen i za polno uznemirava­nje devojke, rekli su da im Mihailo I. nije bio mušterija.

- Koleginica koja je prijavila krađu nije na poslu. Ali ni ona, kao ni mi ostali nismo ga poznavali kao redovnog kupca. Ipak, primetili smo da se neobično ponaša jer je pre nekoliko dana udarao u pleksiglas na autobuskoj stanici blizu pekare. Delovao je kao da boksuje, a sve vreme je pričao sam sa sobom ispričali su zaposleni u pekari. Osumnjičen­og Mihaila I. su juče pre podne pripadnici Uprave kriminalis­tičke policije doveli do njegovog stana, koji su pretresli. Iz stana osumnjičen­og u kesama su odnete stvari i poslate na veštačenje da bi se utvrdilo da li je možda povezan i sa nekim drugim krivičnim delima.

 ??  ?? policija izvodi manijaka iz STANA
policija izvodi manijaka iz STANA
 ??  ?? upad policije u Stan mihaila i. u krnjači
upad policije u Stan mihaila i. u krnjači
 ??  ?? napasnika snimile kamere tramvaja na liniji 2, uhapšen nekoliko sati kasnije
napasnika snimile kamere tramvaja na liniji 2, uhapšen nekoliko sati kasnije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia