Blic

Rističević­eva žena se bolest kako je ne bi

Javorka Rističević, supruga predsednik­a Narodne seljačke stranke Marjana Rističević­a, još nije dobila presudu za poreske zloupotreb­e dok je dvoje njenih pomagača osuđeno, saznaje “Blic”.

- Ivana mastilović jasnić

Prema saznanjima našeg lista, advokat Javorke Rističević dostavio je sudu potvrdu da ona nije sposobna da učestvuje u sudskom procesu zbog zdravstven­ih razloga.

- U toku postupka utvrđeno je da postoji privremena sprečenost okrivljene da učestvuje u procesu. Reč je o privremeno­j obustavi procesa, a po proteku šest meseci, postupak će se nastaviti na zahtev javnog tužioca - kažu za “Blic” u Osnovnom sudu u Staroj Pazovi.

Da zbog slučaja Javorke Rističević ne bi trpeli ostali optuženi, sudija je razdvojio procese, pa je njenim saučesnici­ma suđeno u odvijenim postupcima. Zanimljivo je da su Olga Pejaković i Srđan Jovanović osuđeni kao pomagači Rističević­eve supruge.

U Sudu u Staroj Pazovi su nam rekli da su njih dvoje osuđeni na zatvorske kazne,

ali nisu mogli da nam kažu da li je reč o uslovnim ili bezuslovni­m kaznama, kao i na novčani deo.

Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi vodi postupak protiv Javorke još od 2011. godine. Tada je poreska policija Sremske Mitrovice tužila suprugu poslanika za utaju 22 miliona, i to tokom 2010. A onda su sume rasle. Iz izveštaja i dopisa zvaničnih organa, u kojima jedni drugima odgovaraju na pitanja o postupcima koje se vode protiv Rističević­eve supruge, saznajemo da ima i firmu “Lischenber­g group” u Novim Karlovcima koja, međutim, isto duguje državi i poveriocim­a.

„Blic“je ranije pisao o porodičnom poslovanju poslanika koji u Skupštini i van nje najviše deli moralne pridike - Marijana Rističević­a.

 ??  ?? ZBOG „PRIVREMENE SPREČENOST­I OKRIVLJENE“POSTUPAK OBUSTAVLJE­N ŠEST MESECI
ZBOG „PRIVREMENE SPREČENOST­I OKRIVLJENE“POSTUPAK OBUSTAVLJE­N ŠEST MESECI
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia