Blic

Zvezda zabora laganim ritmo

Tim iz Ljutice Bogdana je trijumfova­o golovima Pavkova i Jovančića, posle čega se učvrstio na vrhu i sada ima 11 bodova više od Partizana.

- Milan zarić

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da dominiraju srpskim fudbalom pošto su ostvarili i 12. pobedu u Superligi u 13 odigranih mečeva, i to u Šapcu protiv Mačve - 2:0. Trijumf su doneli Milan Pavkov i Dušan Jovančić, posle čijih pogodaka su se crveno-beli učvrstili na vrhu sa 11 bodova više od Partizana.

- Ima još elemenata koje bismo morali da popravimo, ali bih želeo da čestitam igračima, uradili su sve što smo planirali. Mačva je dobra ekipa, nije lako igrati ovde. Posle svega bih rekao da za Šapčane neće biti problema. Hvala i navijačima, napravili su sjajnu atmosferu - rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

Ujedno, crveno-beli su u Šapcu pokazali reakciju posle poraza od Liverpula u Ligi šampiona (0:4), a trener Zvezde je na ovom meču izvršio nekoliko promena. U odnosu na sastav iz Engleske, kapiten Savić se vratio na svoju poziciju umesto Babića, Simić je zaigrao umesto Srnića, Jovančić je na sredini terena zamenio Jovičića, dok je Pavkov zaigrao u špicu. Zauzeo je Boaćijevo mesto, pošto napadač iz Gane nije ni doputovao u Šabac.

Mačva je u meč ušla hrabro i dobro ga je otvorila. Gavrić je već u petom minutu šutirao sa 15 metara, ali je Puletić 6, Pejović 5,5, Jovanović 6, Ristivojev­ić 6, Lazarević 5 (od

59. Milosavlje­vić 5), Ivić 6 (od

78. Babić -), Adamović 6 (od 70. Gemović -), Gigić 6, Gavrić 6, Tošić 6, Đoković 5. golman Borjan bio siguran.

Gosti iz Beograda su dugo pokušavali da probiju čvrsto postavljen­u odbranu domaćina, ali su prvu priliku imali u 16. minutu. Krstičić je sjajno pronašao Pavkova, koji je nadmudrio Ristivojev­ića i šutirao sa pet metara, međutim, lopta je prošla pored

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia