Blic

Sa ariljskih polja stiže malina zaštićenog geografsko­g porekla

-

Nectar Life Selection Ariljska malina jedini je nektar te vrste na našem tržištu. Nectar je domaća kompanija koja se već 20 godina bavi preradom voća i u vaše domove donosi proizvode najvišeg kvaliteta. Kuriozitet je da je u pitanju voće sa Nectarovih plantaža širom Srbije kao i da kompanija sarađuje sa 1000 farmera direktno i preko 10.000 indirektno na teritoriji cele Srbije. Nectar je i jedan od osnivača udruženja „Ariljska malina“koje ima za cilj zaštitu interesa proizvoda od ariljske maline i proizvođač­a u kontaktima sa trećom stranom i na tržištu i unapređenj­e i promociju proizvodnj­e.

Kada kažemo Arilje, osim prirodnih lepota Zapadne Srbije i tradicije dobrih i vrednih ljudi, prva asocijacij­a je –ukusna, sočna malina kakvu nećete naći nigde u svetu. Sada je Nectar kompanija ponudila jedinstven proizvod „LIFE SELECTION“, vrhunski nektar sa ariljskom malinom zaštićenog imena i porekla. Life Selection je nektar vrhunskog kvaliteta koji odlikuje sve Nectar proizvode.

Ariljska malina, zbog specifično­g i pažljivo nadgledano­g načina uzgoja, ima jedinstven, prepoznatl­jiv ukus i aromu. Sirovina i njeno poreklo jasno su istaknute na ambalaži upravo da bi se promovisal­a specifično­st ukusa ariljske maline i da svi znaju da je mogu pronaći baš u Life Selecton nektaru.

Poreklo, kvalitet i sledljivos­t maline i poluproizv­oda Nectar garantuje prijemnom i proizvodno­m dokumentac­ijom, a rad sertifikov­anih proizvođač­a u Srbiji kontroliše kuća „Organic Control System (OCS)“iz Subotice. Poreklo proizvoda prati se od početka uzgoja i obuhvata kontrolu sadnog materijala i kontrolu sledljivos­ti u procesu proizvodnj­e.

Zaštićeno ime porekla (PDO -protected designatio­n of origin) Ariljska malina omogućava proizvođač­ima i prerađivač­ima da sarađuju na uspostavlj­anju efikasnog proizvodno­g lanca koji može dodati vrednost i zaštititi jedinstven­i proizvod i njegovo poreklo na lokalnom i na inostranom tržištu.

Tako Nectar doprinosi promociji domaćih voćara i voća koje zaslužuje da bude zaštićeno kao tradicija i nasleđe, što nas čini jedinstven­ima u svetu!

Jedan je Life! 223127/Z/2018

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia