Blic

Vođa kruševačko­g klana opet na slobodi

- A. Ž. A.

Zoran Jotić Jotka (63), vođa kruševačko­g klana, posle dva meseca pušten je iz pritvora u kome je bio zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca, svog zaštitnika na početku kriminalne karijere!

Jotić je uhapšen krajem avgusta, samo pet meseci po izlasku iz Zabele gde je proveo deceniju i po nakon što je uhapšen u akciji “Sablja” i osuđen zbog organizova­nja kriminalni­h aktivnosti kruševačko­g klana. On će u daljem postupku za ubistvo Dejana Stankovića biti na slobodi, a da li će biti optužen za krivično delo zbog koga je i priveden, za sada može samo da se nagađa. Iz pritvora je takođe pušten i Igor Gajić, Jotkin saradnik, koji je sada osumnjičen za pomaganje u ubistvu Stankovića.

Iako se nije javno eksponirao od izlaska iz kazamata, odmah posle likvidacij­e Dejana Stankovića Ždrokinca (71) 6. juna 2018. godine ispred ulaza u kruševački hotel “Golf”, u gradu pod Bagdalom, pronele su se glasine da iza te egzekucije verovatno stoji Jotka, a da ju je realizovao Stefan Radulac (25) za kojim je policija već tragala jer je mesec dana pre toga ubio Ždrokinčev­og sina Vojina (41).

- Posle ubistva Vojina Stankovića 7. maja u centru Kruševca, Radulac je pobegao. Veruje se da mu je u skrivanju upravo pomogao Jotka, te da mu je obezbedio

skrovište na jednoj od obližnjih planina. Pretpostav­ka je da je ubistvo starijeg Ždrokinca protivuslu­ga koju je Jotić tražio od Radulca za pomoć u bekstvu i skrivanju - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa ovim slučajem i dodaje da saznanja ukazuju da je posle likvidacij­e Dejana Stankovića, osumnjičen­i Radulac sa teritorije uže Srbije prešao na područje južne pokrajine.

 ??  ?? jotić osumnjičen za pomaganje U Ubistvu dejana stankovića
jotić osumnjičen za pomaganje U Ubistvu dejana stankovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia