Blic

Klop vraća Lalanu, Šaćiri u startnih 11

-

Sa pomešanim emocijama i ne preterano raspoložen­i fudbaleri Liverpula danas stižu u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi (utorak, 18.55) u 4. kolu Lige šampiona. “Crveni” će sleteti oko 15.30 na Aerodrom “Nikola Tesla”, a večeras će i trenirati u terminu meča na glavnom terenu “Marakane”.

Trener Jirgen Klop i igrači nisu zadovoljni sa 1:1 u derbiju protiv Arsenala, jer su bili bliži pobedi, tako da britanski mediji očekuju da će Crvena zvezda da plati visoku cenu. Naravno, daleko od toga da će Liverpul da potceni našeg prvaka, pogotovo ako im je u sećanju meč crveno-belih sa Napolijem i velikih 0:0.

Klop je priznao da ne zna koji će sastav izvesti, svestan da na raspolagan­ju ima dva podjednako kvalitetna tima. Pretpostav­lja se da će Alison ostati među stativama, dok će se Gomez pomeriti na desnog beka umesto Aleksander-arnolda, kako bi oslobodio mesto Matipu za tandem sa Van Dajkom. Robertson bi trebalo da ostane na levom boku, kao i u prvom meču.

Što se sredine terena tiče, Fabinjo je odigrao katastrofa­lno protiv Arsenala i očigledno je da Brazilac nema kvalitet da odigra više dobrih mečeva u nizu. Miler i Vajnaldum će igrati defanzivni­je, a ispred njih će biti Lalana koji je spreman i oran. Englezi pretpostav­ljaju da će među starterima biti i Šaćiri, verovatno umesto Firmina. Švajcarac bi trebalo da bude džoker u Klopovim rukama, odnosno poslužiće kao mamac za navijače koji će energiju usmeriti na fudbalera rođenog na Kosovu. U napadu će biti Mane, dok bi umesto Salaha mogao da zaigra Staridž.

- Ne brinem se jer Zvezda nije najjači protivnik. Ono što je bilo na Mundijalu, sa pokazivanj­em dvoglavog orla, to je iza mene. U Beogradu ću igrati fudbal - rekao je Šaćiri.

Svakako, više će nam biti jasnije danas, jer će Klop putnike za Beograd odabrati pred polazak na aerodrom.

Zvezda nije najjači protivnik, poručio je Šaćiri pred put u Srbiju

 ??  ?? klop Će u beogradu odmoriti neke od startera, tako da Će priliku dobiti adam lalana
klop Će u beogradu odmoriti neke od startera, tako da Će priliku dobiti adam lalana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia