Blic

Matić naljutio Britance

SRPSKI FUDBALER ODBIO DA NOSI SIMBOL BULKE NA DRESU

- A. Pijevac

U Mančester junajtedu kažu da se njihov igrač na takav potez odlučio iz privatnih razloga.

Hteo ili ne, Nemanja Matić je u poslednjih mesec dana postao redovna “mušterija” na društvenim mrežama. Prvo je strasti zapalio objavom na Instagramu da ga je otadžbina izdala iako je bio spreman da pogine za Srbiju, a sada se našao i na udaru Britanaca. Naime, Matić je bio jedini fudbaler Mančester junajteda koji se na meču sa Bornmutom pojavio bez simbola bulke na dresu, kojim se u novembru obeležava sećanje na britanske vojnike stradale u ratovima. Štaviše, vidi se da je “popi” bio zakačen na njegov dres, ali da ga je Matić skinuo pre nego što je izašao na teren.

Javnost na Ostrvu traži da se srpski fudbaler kazni, a najogorčen­iji su za to da Mančester junajted raskine ugovor i da se Nemanja “vrati odakle je došao”. Klub sa “Old Traforda” je odmah reagovao i svima je odgovorio da je Matić skinuo simbol bulke “iz privatnih razloga”, odnosno da nema nikakvih skrivenih namera. Zanimljivo je da Matić, u novembru prošle godine, igrao sa “popijem” na dresu u meču sa Čelsijem.

Naš fudbaler nije želeo da objašnjava razlog za takav potez, ali se pretpostav­lja da je postupio iz istih razloga kao i fudbaler Stouka, Džejms Meklejn, koji igra za Severnu Irsku. Meklejn je odbio da nosi “popi”, zbog čega je čak dobio i pretnje smrću.

- Vidite, da je bulka simbol stradalih britanskih vojnika u Prvom i Drugom svetskom ratu, onda bih je nosio bez problema. Nosio bih je stalno, ali ne radi se o tome. Ona se odnosi na sve ratove u kojima je Velika Britanija učestvoval­a - pojasnio je Meklejn, koji je iz oblasti u Severnoj Irskoj u kojoj su britanski vojnici pre 46 godina bili učesnici tragičnog događaja nazvanog Krvava nedelja.

Fanovima na Ostrvu smeta i što mediji nisu dovoljno napali Matića, za razliku od Meklejna, koji je praktično razapet na krst.

- Tako ti je kada si fudbaler Mančester junajteda, a ne Stouka - jedan je od komentara na Tviteru.

Matić, kao što nije objasnio poruku o “otadžbini i Srbiji”, ne želi ni da odgovara na prozivke vezane za nošenje “popija”. Britanci, međutim, smatraju da je Nemanja, kao i Džejms Meklejn, tek sada shvatio šta simbolizuj­e cvet bulke i da na ovaj način želi da skrene pažnju na NATO bombardova­nje Jugoslavij­e 1999. godine, u kojem su učestvoval­i i vojnici iz Velike Britanije.

Naravno, u pitanju je samo pretpostav­ka jer niko osim Matića ne može da zna istinu.

Mediji su iz istog razloga na krst razapeli Meklejna iz Stouka

 ??  ??
 ??  ?? matić sada nije nosio „popi“, ali jeste prošle godine
matić sada nije nosio „popi“, ali jeste prošle godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia