Blic

Hačanov jači od umornog Novaka

Rus je pobedio Srbina sa 7:5, 6:4 i tako došao do prvog trofeja na mastersima u karijeri. Noletu sledi nekoliko dana pauze, a onda i put u London, gde će igrati na završnom mastersu.

- Jelena medić

Uspeo je Karen Hačanov ono što ni Federeru ni Nadalu u proteklih nekoliko meseci nije pošlo za rukom. Uspeo je da pobedi od danas prvog tenisera sveta i prekine niz od 22 uzastopna trijumfa Srbina.

Nole je platio danak umoru posle iscrpljuju­ćeg meča protiv Rodžera Federera u polufinalu. Kada se na umor doda i prehlada koju Nole vuče već nekoliko dana, već sredinom prvog seta je postalo jasno da će Srbin imati đavolski težak posao da savlada raspoložen­og Rusa koji odlično igra ove jeseni. Iako je poveo sa 3:1, Nole je ubrzo pao. Hačanov je odmah vratio brejk, a onda napravio još jedan do kraja tog dela igre i uspeo da povede sa 1:0.

Noge nisu slušale Novaka, bio je nervozniji nego inače, a svetski broj 18 iz Rusije je strpljivo čekao svoju šansu. I na kraju ju je dočekao. Oduzeo je servis Srbinu i slavio. Slavio je prvi put protiv Novaka i prvi put na turnirima iz serije 1.000. Ovaj podvig mu je dao nadu da ćemo ga za nedelju gledati na završnom mastersu u Parizu. Naime, Hačanov je druga rezerva, tako da još uvek postoje teorijske šanse da se nađe u avionu koji će ga odvesti na Ostrvo.

A Nole uopšte ne treba da bude nezadovolj­an iako je Bersi posle finala napustio kao poražen i nije uspeo da stigne Nadala po broju osvojenih pehara na turnirima iz serije 1.000. Novak ih zasad na svom kontu ima 32, a Rafa 33. Đoković će od danas započeti 224. sedmicu na vrhu ATP liste i godinu će, sasvim je izvesno, završiti kao najbolji na svetu. A ne treba zaboraviti kako je započeo godinu. Porazima i operacijom. Niko mu nije ni predviđao da će stići do prvog mesta. Pa ni on sam ponekad nije verovao u takav epilog.

Zato je Novak, svestan umora, posle meča čestitao mladom protivniku.

- Hvala publici koja je bila sjajna tokom celog turnira. Čestitke Hačanovu na ovom meču u kojem je bio odličan, zaslužio je trofej i želim mu sve najbolje u budućnosti. Masters u Parizu je turnir koji ima veliku tradiciju u našem sportu, bilo mi je drago što sam stigao do finala. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine - rekao je Novak.

Srbin sada ima nekoliko dana odmora kako bi se pripremio za kulminacij­u sezone - završni masters u „O2 areni“. On ne brani niti jedan poen, pa tako ima šanse da poveća razliku između sebe i Nadala i još više pobegne Špancu na ATP listi. Masters u Londonu počinje 15. novembra.

HAČANOV JE BIO SJAJAN I ZASLUŽIO JE TITULU. ŽELIM MU PUNO SREĆE U BUDUĆNOSTI, REKAO JE NOVAK

 ??  ?? umor i prehlada bili su jači od novaka Đokovića u pariskom finalu
umor i prehlada bili su jači od novaka Đokovića u pariskom finalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia