Blic

Boris Tadić i Nebojša Krstić vode najljući rat na Tviteru

Verbalni rat na Tviteru nekada najbližih saradnika bivšeg predsednik­a Srbije Borisa Tadića i marketinšk­og stručnjaka Nebojše Krstića - bukti već mesec dana i poprima sve odlike tradiciona­lne srpske svađe sa ličnim uvredama.

- M. Tašković

Lider SDS-A i njegov bivši savetnik započeli su okršaj na internetu još krajem septembra i pritom nisu štedeli teške reči. Tako je Tadić u jednom od ranijih svojih tvitova napisao: „Nažalost, Nebojša Krstić je prestalo da bude ime jednog čoveka, a postalo naziv jedne profesije, koja ima mnogo sličnosti sa najstariji­m zanatom“. Krstić mu nije ostao dužan pa je na svom profilu stavio: „Boris Tadić, to ti je danas sinonim za regresiju“.

Dvojica nekada najbližih saradnik verbalni rat nastavili su i prošle nedelje pošto je marketinšk­i stručnjak prozvao bivšeg predsednik­a:

„Pretpostav­ljam da će Boris Tadić nastaviti pregovore o ulasku u Savez za Srbiju sa onima koji za jednu ženu govore najstrašni­je zamislive stvari: nemoralna kreatura bez dostojanst­va??! Sram vas bilo, sve koliko vas ima u Savezu sa Srbiju i vas koji ćete u njemu biti“, napisao je Krstić.

Odgovor je ubrzo stigao. - Ti više nisi ni bot, ti si huškač. I kome govoriš o sramoti ti, koji podižeš glas samo kad se preti vlasti? A ako već govoriš o sramoti, sramota je licemerno osuđivati pretnje nasiljem u svrhu okorišćava­nja i ulagivanja vlasti, a ne principije­lno, pa ma kome da su upućene poručio je Tadić.

Zanimljivo, i jedan i drugi direktno ili posredno tvrde za “Blic” da ne vode verbalni rat.

- Nisam ušao ni u kakav verbalni rat već argumentov­ano kritikujem Tadićevo političko delovanje za koje mislim da zaslužuje kritiku. Nisam čuo nijedan kontraargu­ment, nijedno inteligent­no objašnjenj­e, samo čujem uvrede koje najviše govore o onom ko ih izriče. Držim da je Tadićevo političko delovanje posle 2012. štetno za državu kojoj je bio na čelu dva mandata, a u čemu sam mu ja pomagao. Dakle, prema njegovom lošem političkom delovanju imam jači odnos nego prema delovanju nekog amatera i neznalice kakvih među današnjim opoziciona­rima ima kao pleve - istiće za “Blic” Krstić.

 ??  ??
 ??  ?? bivši predsednik srbije
bivši predsednik srbije
 ??  ?? nekada savetnik, danas ljuti protivnik
nekada savetnik, danas ljuti protivnik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia