Blic

Ubio starca u zatvoru jer mu je vređao majku

NOVI DETALJI UBISTVA U VALJEVU

- P. VUJANAC

B. D. (83), koga je u stacionaru valjevskog zatvora zašiljenom kašikom preklao K. J. (17), ipak nije nasumična žrtva već su motiv za ubistvo uvrede koje je na račun tinejdžera uputio ubijeni starac, saznaje „Blic“iz izvora bliskih istrazi stravičnog zločina.

Mladiću, koji se u valjevskom Kazneno-popravnom zavodu za maloletnik­e nalazio na odsluženju dvogodišnj­e kazne zbog teških krađa, sudija za maloletnik­e Višeg suda u Šapcu je odredio pritvor i on se nalazi u pritvornoj jedinici tog suda.

- Do ubistva je došlo nakon svađe i međusobnog vređanja, a K. J. je ispričao da mu je B. D. psovao porodicu i majku, što ga je posebno pogodilo s obzirom na to da mu se majka takođe nalazi u zatvoru. Zbog toga je nasrnuo na svog cimera u bolesničko­j sobi, zašiljenom metalnom kašikom mu prerezao vrat, a onda mu čak i šakom izvadio grkljan - navodi naš izvor, objašnjava­jući da su trojica ostalih zatvorenik­a smeštenih takođe u stacionaru, za to vreme spavali.

Po saznanjima „Blica“, K. J. je jedan deo kazne, s obzirom na svoje vrlo osetljivo i labilno psihičko stanje, proveo u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu. Odatle je, pre nekoliko meseci, vraćen u stacionar valjevskog KPZA, jer po Zakonu o izvršenju zavodskih sankcija kao maloletna osoba ne sme da bude izolovan i sam u zatvorskoj ćeliji. Što se tiče B. D., on je u zatvorski stacionar smešten zbog izuzetno teškog zdravstven­og stanja, a obdukcija nakon ubistva je pokazala da je ovaj osuđenik bolovao od kancera.

K. J. je pre odlaska u zatvor boravio u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu, a njegov dosije pokazuje sklonosti ka samoubistv­u i povređivan­ju drugih osoba koje su mu blizini, što se ranije već dešavalo. Sagovornic­i „Blica“objašnjava­ju da je upravo teška porodična priča mladića okidač za psihičke poremećaje i agresivnos­t koju ima.

Naime, o tinejdžeru se već pisalo 2006. godine, kada je bio žrtva porodičnog nasilja, pošto mu je tadašnji nevenčani partner njegove majke P. M. naneo teške povrede peglom i cigaretama po celom telu. Samo dve godine kasnije, tinejdžero­va majka V. J. uhapšena je kao saučesnik u ubistvu rođenog sina, mlađeg brata K. J., koga je njen novi vanbračni partner M. J. nasmrt pretukao.

S obzirom na to da je maloletnik, K. J. za ubistvo B. D. iz sela Kožuar kod Uba, koji je u valjevskom zatvoru bio na odsluženju kazne zbog prevare, ne može biti osuđen na više od deset godina zatvora.

 ??  ?? Maloletni robijaš u toku noći kašikom zaklao cimera
Maloletni robijaš u toku noći kašikom zaklao cimera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia