Blic

Čudni uslovi za nastup na dočeku

- B. J.

Bend sa kojim će Nišlije ući u 2019. godinu moraće da ima tri studijska albuma od kojih su dva proglašena za album godine, da je proteklih pet godina dobio bar po jedan Oskar popularnos­ti svake godine, da je dobitnik Zlatnog diska za najprodava­niji album godine, ali i da je više puta dobijao priznanje Zlatni melos.

Ovo je samo deo nesvakidaš­njih uslova predviđen javnom nabavkom Niškog kulturnog centra za izbor agencije koja će organizova­ti i realizovat­i nastup izvođača na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu.

Od muzičkog sastava koji će zabavljati Nišlije od 23.10 do 1 čas iza ponoći, osim spomenutih stavki, uslovima propisanim u javnoj nabavci očekuje se i da je u protekle dve godine održao bar 10 koncerata u većim gradovima Srbije, da su održali bar jedan solistički koncert u Beogradu sa više hiljada ljudi, te da su nastupali bar jednom pred 50.000 ljudi.

Ništa manje zahtevni nisu ni uslovi koje se očekuju od autora i izvođača koji će nastupiti na početku proslave niške najluđe noći, u terminu od 21.30 do 23 sata. Agencija koja konkuriše na ovom tenderu moraće tako da obezbedi izvođača koji je bar tri puta izabran za pop pevača godine, koji je dobio nagradu za pop album godine, održao bar deset solistički­h koncerata u većim gradovim Srbije u 2018. i nastupao na bar pet festivala gde je bar jednom pobedio. Tu nije kraj, uslov je i da je izvođač proglašen za kantautora godine bar dva puta, ali i da je bar dve sezone učesnik šou-programa na nacionalno­j televiziji.

Zbog čega su preciziran­i baš ovi uslovi u kulturnom centru nismo uspeli da saznamo jer je direktor Srđan Savić bio službeno odsutan.

Za doček je planirano oko 10,3 miliona dinara, od čega 8,5 miliona za izvođače

 ??  ?? javnom navabkom niškog kulturnog centra predviđeni nesvakidaš­nji uslovi za zabavljače u novogodišn­joj noći
javnom navabkom niškog kulturnog centra predviđeni nesvakidaš­nji uslovi za zabavljače u novogodišn­joj noći

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia