Otvoren 12. Festival nauke

Blic - - DRUŠTVO - J. L., P. O.

Na beogradskom sajmu juče je svečano otvoren 12. Festival Nauke pod sloganom “Zemlja budućnosti”. Festival je ugostio hiljade mališana iz cele zemlje, koji će imati priliku da tokom četiri festivalska dana razmeni znanja sa stotinu eminentnih naučnika iz zemlje i sveta. Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Tobor Sabo na otvaranju festivala istakao je značaj Festivala nauke, njegov rast kao i uticaj na naučnu zajednicu širom Srbije.

Naučna zabava u tri hale Beogradskog sajma ove godine donosi izazove objedinjene festivalskom temom Zemlja budućnosti. Tako posetioci hale 3 mogu da pokrenu avion uz malu pomoć solarne energije, upuste se u istraživanje svemirskih stanica, otkriju kako mogu da dođu do čiste vode u slučaju da sve slavine presuše ili da se prošetaju kroz prošlost uz ples najrazličitijih epoha.

Kao poseban Porodični dan i ove godine je osmišljena nedelja, 2. decembar, kada će posetioce dočekati niz naučnih avantura prilagođenih svim uzrastima!

Generalni sponzor Festivala nauke šestu godinu zaredom je NIS, kompanija koja se svakodnevno u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije. Na ovaj način NIS i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.