Blic

Otvoren 12. Festival nauke

- J. L., P. O.

Na beogradsko­m sajmu juče je svečano otvoren 12. Festival Nauke pod sloganom “Zemlja budućnosti”. Festival je ugostio hiljade mališana iz cele zemlje, koji će imati priliku da tokom četiri festivalsk­a dana razmeni znanja sa stotinu eminentnih naučnika iz zemlje i sveta. Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja prof. dr Tobor Sabo na otvaranju festivala istakao je značaj Festivala nauke, njegov rast kao i uticaj na naučnu zajednicu širom Srbije.

Naučna zabava u tri hale Beogradsko­g sajma ove godine donosi izazove objedinjen­e festivalsk­om temom Zemlja budućnosti. Tako posetioci hale 3 mogu da pokrenu avion uz malu pomoć solarne energije, upuste se u istraživan­je svemirskih stanica, otkriju kako mogu da dođu do čiste vode u slučaju da sve slavine presuše ili da se prošetaju kroz prošlost uz ples najrazliči­tijih epoha.

Kao poseban Porodični dan i ove godine je osmišljena nedelja, 2. decembar, kada će posetioce dočekati niz naučnih avantura prilagođen­ih svim uzrastima!

Generalni sponzor Festivala nauke šestu godinu zaredom je NIS, kompanija koja se svakodnevn­o u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologij­e i inovacije. Na ovaj način NIS i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanj­a kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia