Lagao da radi u BIA i nudio posao

Blic - - HRONIKA - J. A.

T. J. (47) uhapšen je u Valjevu jer je, predstavljajući se kao radnik Bezbednosno-informativne agencije, obećavao posao u Nemačkoj i uzeo više od 2.000 evra.

On je od aprila do avgusta varao dvojicu muškaraca tako što im se predstavio kao radnik Bezbednosno-informativne agencije i na taj način ih doveo u zabludu. Obećao im je da će im obezbediti zaposlenje u Minhenu i pretpostavlja se da im je po toj osnovi uzeo 288.000 dinara.

Policajci u Valjevu uhapsili su ga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela prevare, a osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

Takođe, policija je u Kragujevcu uhapsila M. S. (33) zbog sumnje da je obećao sugrađaninu da će izvršiti tehnički pregled na njegovom automobilu, koji je, zapravo, prodao trećoj osobi posle nekoliko dana. Sumnja se da je M. S. početkom oktobra ove godine doveo u zabludu sugrađanina da će na njegovom automobilu marke “mercedes vaneo” obaviti pregled kod Agencije za bezbednost saobraćaja da bi vozilo moglo da se registruje. Međutim, M. S. je preuzeo vozilo od tog muškarca i nakon nekoliko dana ga prodao za 1.000 evra nepoznatim osobama. Na ovaj način vlasnika automobila je oštetio za oko 3.000 evra. M. S. je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, radi suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

U velikoj akciji policije za nekoliko dana uhapšeno 55 osoba

uhapšeni prevarant od oštećenih uzeo oko DVE hiljade evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.