Blic

Lagao da radi u BIA i nudio posao

- J. A.

T. J. (47) uhapšen je u Valjevu jer je, predstavlj­ajući se kao radnik Bezbednosn­o-informativ­ne agencije, obećavao posao u Nemačkoj i uzeo više od 2.000 evra.

On je od aprila do avgusta varao dvojicu muškaraca tako što im se predstavio kao radnik Bezbednosn­o-informativ­ne agencije i na taj način ih doveo u zabludu. Obećao im je da će im obezbediti zaposlenje u Minhenu i pretpostav­lja se da im je po toj osnovi uzeo 288.000 dinara.

Policajci u Valjevu uhapsili su ga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela prevare, a osumnjičen­i je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

Takođe, policija je u Kragujevcu uhapsila M. S. (33) zbog sumnje da je obećao sugrađanin­u da će izvršiti tehnički pregled na njegovom automobilu, koji je, zapravo, prodao trećoj osobi posle nekoliko dana. Sumnja se da je M. S. početkom oktobra ove godine doveo u zabludu sugrađanin­a da će na njegovom automobilu marke “mercedes vaneo” obaviti pregled kod Agencije za bezbednost saobraćaja da bi vozilo moglo da se registruje. Međutim, M. S. je preuzeo vozilo od tog muškarca i nakon nekoliko dana ga prodao za 1.000 evra nepoznatim osobama. Na ovaj način vlasnika automobila je oštetio za oko 3.000 evra. M. S. je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvi­ma, radi suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

U velikoj akciji policije za nekoliko dana uhapšeno 55 osoba

 ??  ?? uhapšeni prevarant od oštećenih uzeo oko DVE hiljade evra
uhapšeni prevarant od oštećenih uzeo oko DVE hiljade evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia