Okrugli sto o predlogu za uvođenje doživotnog zatvora

Blic - - HRONIKA -

Okrugli sto na temu izmene Krivičnog zakonika Republike Srbije, odnosno predloga i inicijative Fondacije “Tijana Jurić” i redakcije “Blica” za uvođenje kazne doživotnog zatvora, biće održan danas u hotelu “Zira” u Beogradu.

Na okruglom stolu pored Igora Jurića, osnivača Fondacije “Tijana Jurić”, učestvovaće eminentni stručanjci iz oblasti pravosuđa: Radomir Ilić, državni sekretar Ministarstva pravde, Aleksandar Trešnjev, sudija Višeg suda u Beogradu, Mirjana Jakovljević, zamenica Višeg javnog tužioca u Beogradu, Ivan Bogdanović, predsednik Višeg suda u Zaječaru, Jasmina Paunović, zamenica Višeg javnog tužioca u Beogradu, prof. dr Dag Kolarević, profesor na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, Siniša Tomić, inspektor Odeljenja za suzbijanje seksualnih delikata Policijske uprave grada Beograda, Predrag Milovanović, zamenik javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i advokati Olgica Batić, Maja Atanasković, Veljko Delibašić.

Cilj održavanja okruglog stola jeste iznošenje mišljenja i stavova struke o veoma važnom pitanju za budućnost dece, ali i svih građana Srbije. Očekuje se da bi stavovi koji će biti izneti tokom okruglog stola znatno uticati na donošenje odluke o uvođenju kazne doživotnog zatvora.

Podsećamo, Fondacija “Tijana Jurić” i redakcija “Blica” dostavile su Narodnoj skupštini 2017. godine predlog za uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela, uz potpise 160.000 građana Srbije, međutim ova inicijativa se punih godinu dana nije našla na dnevnom redu Skupštine te poslanici nisu dobili mogućnost da o ovoj inicijativi raspravljaju.

igor jurić na Čelu fondacije „tijane jurić“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.