Jasna Dimitrijević umesto Gatalice

POPUNJAVA SE NOVI UPRAVNI ODBOR NARODNOG POZORIŠTA Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve narodne zadužbine, najozbiljniji je kandidat za upražnjeno mesto predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta Beograd, saznaje „Blic“.

Blic - - KULTURA - Milojko božović

Pored nje u Upravni odbor trebalo bi da uđu i proslavljena baletska umetnica Ašhen Ataljanc, kao i prvak Opere Narodnog pozorišta, bariton Nikola Mijailović. Iz redova zaposlenih u rukovodeće telo nacionalnog teatra ući će i neko iz pravne službe, ali, kako saznajemo, tu će biti i onih koji imaju iskustvo rada u drugim pozorištima.

Doskora se spekulisalo da bi na mesto predsednika Upravnog odbora, koje je ostalo upražnjeno nedavnom ostavkom Aleksandra Gatalice, mogao da dođe prevodilac i pesnik Novica Antić, ali se izgleda od toga odustalo, pre svega zbog načina na koji je otišao sa mesta državnog

U UPRAVNI ODBOR BI TREBALO DA UĐU AŠHEN ATALJANC I NIKOLA MIJAILOVIĆ

sekretara Ministarstva kulture. Veruje se da na njegov dolazak ne bi blagonaklono gledao ministar kulture Vladan Vukosavljević, koji opet s druge strane ima dobre odnose (bar javno) sa Jasnom Dimitrijević. Dosadašnji Upravni odbor činili su Aleksandar Gatalica, Nenad Vujić, Ljubinka Zarubica, Ivana Krstonošić Raković, Smiljana Stokić, Slobodan Milić, Dragana Lukić i Predrag Pavlović. Na početku mandata tu su bili i glumac Svetislav - Bule Goncić (u međuvremenu podneo ostavku) i bivši ministar kulture Bratislav Petković čije je ime misteriozno nestalo iz odeljka „Uprava“na sajtu Narodnog pozorišta.

Nacionalni teatar potresa(la je) jedna od najvećih kriza od nastanka čiji su efekti ublaženi razrešenjem u poslednji čas upravnika Dejana Savića i imenovanje Ivane Vujić na funkciju v.d. upravnika. Ali svi problemi, iznošeni u javnosti tokom protesta glumaca koji su pretili štrajkom ako Savić ostane, tek treba da budu rešeni. Prvi koraci, pored odlaska omraženog upravnika, jeste postavljanje nove (privremene) uprave i raspisvanje konkursa za novog upravnika.

jasna dimitrijević i ministar kulture vladan vukosavljević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.