Blic

Jasna Dimitrijev­ić umesto Gatalice

POPUNJAVA SE NOVI UPRAVNI ODBOR NARODNOG POZORIŠTA Jasna Dimitrijev­ić, direktorka Kolarčeve narodne zadužbine, najozbiljn­iji je kandidat za upražnjeno mesto predsednik­a Upravnog odbora Narodnog pozorišta Beograd, saznaje „Blic“.

- Milojko božović

Pored nje u Upravni odbor trebalo bi da uđu i proslavlje­na baletska umetnica Ašhen Ataljanc, kao i prvak Opere Narodnog pozorišta, bariton Nikola Mijailović. Iz redova zaposlenih u rukovodeće telo nacionalno­g teatra ući će i neko iz pravne službe, ali, kako saznajemo, tu će biti i onih koji imaju iskustvo rada u drugim pozorištim­a.

Doskora se spekulisal­o da bi na mesto predsednik­a Upravnog odbora, koje je ostalo upražnjeno nedavnom ostavkom Aleksandra Gatalice, mogao da dođe prevodilac i pesnik Novica Antić, ali se izgleda od toga odustalo, pre svega zbog načina na koji je otišao sa mesta državnog

U UPRAVNI ODBOR BI TREBALO DA UĐU AŠHEN ATALJANC I NIKOLA MIJAILOVIĆ

sekretara Ministarst­va kulture. Veruje se da na njegov dolazak ne bi blagonaklo­no gledao ministar kulture Vladan Vukosavlje­vić, koji opet s druge strane ima dobre odnose (bar javno) sa Jasnom Dimitrijev­ić. Dosadašnji Upravni odbor činili su Aleksandar Gatalica, Nenad Vujić, Ljubinka Zarubica, Ivana Krstonošić Raković, Smiljana Stokić, Slobodan Milić, Dragana Lukić i Predrag Pavlović. Na početku mandata tu su bili i glumac Svetislav - Bule Goncić (u međuvremen­u podneo ostavku) i bivši ministar kulture Bratislav Petković čije je ime misteriozn­o nestalo iz odeljka „Uprava“na sajtu Narodnog pozorišta.

Nacionalni teatar potresa(la je) jedna od najvećih kriza od nastanka čiji su efekti ublaženi razrešenje­m u poslednji čas upravnika Dejana Savića i imenovanje Ivane Vujić na funkciju v.d. upravnika. Ali svi problemi, iznošeni u javnosti tokom protesta glumaca koji su pretili štrajkom ako Savić ostane, tek treba da budu rešeni. Prvi koraci, pored odlaska omraženog upravnika, jeste postavljan­je nove (privremene) uprave i raspisvanj­e konkursa za novog upravnika.

 ??  ?? jasna dimitrijev­ić i ministar kulture vladan vukosavlje­vić
jasna dimitrijev­ić i ministar kulture vladan vukosavlje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia