Koliko još dece treba da zaplače

Blic - - TEMA DANA - JELENA PAUNOVIĆ, urednik

Otac monstrum ubio je pesnicama dete od pet meseci

U Srbiji je od početka godine do sada ubijena 31 žena. Među sahranjenim žrtvama nasilja su i deca, što je najtužnije u crnoj statistici. Ni novi zakon o nasilnicima ni pooštrene kazne nisu ove godine pomogli da broj ubijenih nevinih žrtava bude manji. Brutalna ubistva iz dana u dan potresala su našu javnost, a ubice kao da su po istom scenariju presuđivali svojim ženama i deci. Oni koji nisu uspeli da se nakon zločina suoče sami sa sobom okončavali bi život.

Gotovo nakon svake tragedije nadležni bi se oglašavali i na sve moguće načine pokušavali da stanu na put nasilnicima, ali to do sada nije davalo rezultate. S druge strane, ni nakon 160.000 potpisa koje je Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, skupio u kampanji za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i bremenitih žena ova inicijativa nije ušla u skupštinsku proceduru.

Kao što je rekao Jurić u

izjavi za „Blic“, koji je podržao njegov predlog: „Koliko dece još treba da zaplače i koliko je potrebno roditeljskih vapaja u Srbiji pa da se neko zaista trgne i pokuša da uradi nešto za dobrobit svih nas, posebno dece“.

Nadamo se da dugoočekivana izmena Krivičnog zakona

videti svetlo dana. Da nijednom jedinom ocu ne padne na pamet da svoje dete ubije od batina, a ženi presudi jer želi da ga napusti ili jednostavno nije dovoljno dobra za njega.

Poslednja žrtva obesnog oca je beba od pet meseci koja je samo želela da je neko uzme i smiri kako više ne bi plakala, ali upravo zbog toga ona je ubijena pesnicama. Prethodnog dana nakon 11 dana potrage pronađena je mrtva žena kojoj je muž presudio zbog ljubomore. Dovoljno je bilo da pomisli da više neće biti njegova i onda je doneo odluku da neće biti među živima. Troje njegove dece ostalo je bez majke. Takvu odluku doneo je njihov otac, koji se na kraju i ubio. Tragedija.

Monstrumi koji su spremni da ubiju dete ne zaslužuju da vide ništa dalje od rešetaka do kraja života i samo je sad na poslanicima da donesu takav zakon za primer svima, već od danas!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.