Blic

Dragan ubio ženu jer je želela da se razvede

Istraga tragičnog završetka potrage za bračnim parom Zolnajić iz Subotice, Draganom (53) i Svetlanom (46), ide u pravcu ljubomore i porodičnog nasilja.

- Biljana Vučković

Sumnja se da je Dragan svoju suprugu Svetlanu ubio na salašu, tačnije u voćnjaku gde je radio, da je njeno telo sakrio u šahti, a da je sebi u sredu presudio pištoljem u podrumu kuće bivšeg šogora.

Telo Dragana Zolnajića u svojoj kući pronašao je njegov bivši šogor čija je majka Marija Vujković Lamić posle uviđaja izjavila da su svi u šoku i da nisu znali da im je Dragan ušao u kuću, a kamoli da se ubio. Dragan je davao znake života, u bolnicu ga je prevezla Hitna pomoć i lekari su pokušali da ga spasu, ali je preminuo.

- Bio je u subotu kod nas i doneo nam jabuka. Dolazio je često kod nas i sve je bilo u redu, ništa nije slutilo na tragediju. Ne znam ništa više da vam kažem osim da sam u šoku – rekla je žena.

Komšije kažu da je Draganovo telo prva ugledala sadašnja žena bivšeg šogora.

- Ljudi su bili u kući. Sedeli, pili kafu, razgovaral­i. Komšijina supruga je spremala prostoriju iz koje se silazi u podrum i nastavila je da čisti i u podrumu, a onda je ugledala patiku i nogu. Dragan je još uvek bio živ iako je pucao sebi u glavu. Zamislite kako je sada ljudima u čijoj se kući ubio. To je teret za ceo život i niko ne zna zašto je to baš kod njih uradio – pričaju komšije u subotičkom naselju Aleksandro­vo.

Takođe, auto koji je vozio Dragan Zolnajić i koji je pronađen četiri dana nakon njegovog nestanka sa ispuštenom gumom, u vlasništvu je njegovog bivšeg šogora. Policija je uradila detaljan pretres tog vozila, međutim, u njemu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na zločin.

Čim je pronađeno telo Dragana Zolnajića, subotička policija se dala u opsežnu potragu za njegovom suprugom Svetlanom. Provere i pretresi su rađeni na svim lokacijama i objektima koji su imali veze sa ovim bračnim parom što je istragu odvelo i u voćnjak, u atare između Subotice i Palića gde je Dragan bio zaposlen. - Prilikom potrage jedan od policajaca je u šahti ugledao nogu ubijene žene. Ona je pronađena prekrivena ćebetom i džakovima jabuka, ali se ipak video deo tela. Zbog položaja tela žene na licu mesta nije mogao da se utvrdi način smrti. Za sada istraga ide u pravcu ljubomore i ne povezuje se slučaj sa poslovnim ili finansijsk­im problemima koji su ranije pominjani – kaže sagovornik „Blica“.

Kako „Blic“nezvanično saznaje, Svetlana je radila u Sloveniji i kada je došla kući u Suboticu odlučila je da Draganu kaže da ima nekoga i da želi da se raziđu.

- Posle toga je i nestala. Čuli smo da je Dragan svakodnevn­o odlazio kod bivšeg šogora, ali da se po njemu apsolutno nije moglo prepoznati da nešto nije u redu. Kada su ga pitali za Svetlanu, rekao im je da je otišla u Novi Sad kod ćerke, što je bilo sasvim moguće i zato nisu ništa sumnjali. Sve do 20. novembra, kada je porodica prijavila nestanak bračnog para, on je dolazio u kuću u kojoj se ubio. Ponašao se kao i uvek. Očigledno da mu je Svetlana rekla da želi da se raziđu i da on to nije mogao da podnese. Nisam siguran da je u pitanju klasična ljubomora, već da posle svega što mu se izdešavalo poslovno i što je uticalo da finansijsk­i padne, njena namera da ga ostavi bila je kap koja je prelila čašu. Strašno je to što je uradio, a najviše će u svemu da ispaštaju deca bez obzira na to što su punoletni – kaže dalji rođak Zolnajića.

Tela supružnika su bila na obdukciji u Novom Sadu, a kada i gde će biti sahranjeni još uvek nije poznato. Za više detalja o smrti žene čekaju se nalazi obdukcije.

 ??  ?? Dragan Zolnajić nađen u kući sa prostrelno­m ranom svetlana Zolnajić 31. žena koja je ubijena od početka godine
Dragan Zolnajić nađen u kući sa prostrelno­m ranom svetlana Zolnajić 31. žena koja je ubijena od početka godine
 ??  ?? u ovoj kući nađen je mrtav Dragan Zolnajić NESREĆNA ŽENA NAĐENA JE MRTVA U ŠAHTI PREKRIVENA ĆEBETOM I DŽAKOVIMA JABUKA
u ovoj kući nađen je mrtav Dragan Zolnajić NESREĆNA ŽENA NAĐENA JE MRTVA U ŠAHTI PREKRIVENA ĆEBETOM I DŽAKOVIMA JABUKA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia