Blic

Protiv Parižana da pokažemo muškost

Ovosezonsk­o iskustvo iz Lige šampiona trebalo bi da nam bude škola za narednu sezonu u Evropi - rekao je čuvar mreže Zvezde.

- Veljko Ivanović

Milan Borjan je protiv Napolija (1:3) ponovo bio na visini zadatka iako je pod Vezuvom primio tri gola. Zvezdin čuvar je skinuo sve što se skinuti može protiv kluba koji ima jedan do najboljih napada u Evropi, predvođen Mertensom i Insinjeom.

Takođe, posle pet kola, Borjan je među golmanima sa najviše odbrana u Ligi šampiona - ukupno 33. Ipak, i pored svega, on smatra da je Crvena zvezda imala priliku da zabeleži bolji rezultat.

- Na prvom mestu, želim da čestitam malom Joveljiću na debiju. Mnogo mi je drago zbog njega, zaslužio je da bude deo Lige šampiona. Takođe, zahvalio bih i navijačima koji su u velikom broju došli u Napulj da nas bodre. Prvo poluvreme smo odigrali malo slabije, dok smo u drugom delu igre izašli i nadigraval­i se sa protivniko­m. Naše greške su nas koštale, ali naučićemo iz njih i idemo dalje. Opšti koje smo stekli sada, da napravimo bolji rezultat u Ligi šampiona. Svi bi trebalo da budemo ponosni što smo uopšte dobili priliku da igramo u Ligi šampiona sa timovima kao što su Liverpul, Pari Sen Žermen i Napoli - rekao je Milan Borjan. Utisak je da je Crvena zvezda mogla i do boda u Napolju samo da je bila kompletna, sa Savićem, Pavkovim, Stojkoviće­m, Čaušićem... - Dosta standardni­h igrača nam je falilo zbog povreda, ali mi smo tim. Izašli smo na teren i dali smo sve od sebe. Čestitam momcima na borbenosti. Treba da dignemo glavu i da se okrenemo našem prvenstvu, da uzmemo duplu krunu i da naredne godine ponovo izborimo plasman u Ligu šampiona. Svaka utakmica u Evropi je teška. Mi smo neiskusna ekipa i ovo nam dobro dođe kao važna lekcija za budućnost. Niko nije očekivao da ćemo da uzmemo četiri boda u grupi. Crveno-beli poslednji meč grupne faze Lige šampiona igraju 11. decembra kada na “Marakanu” dolazi strašni Pari Sen Žeremen predvođen Nejmarom i Mbapeom.

- Još uvek smo teoretski u igri za Ligu Evrope na proleće, ima šanse. Igraćemo protiv jakog protivnika, daćemo sve od sebe da probamo pred našim navijačima da pobedimo. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo tri boda. To smo pokazali protiv Napolija već na početku takmičenja, kada smo odigrali 0:0, a pogotovo u meču sa Liverpulom (2:0). Trebalo bi da protiv Pari Sen Žermena izađemo, da se ne izrazim vulgarno, sa dosta onih muških stvari - iskren je kao i uvek Milan Borjan.

NIKO NIJE OČEKIVAO DA ĆEMO DA UZMEMO ČETIRI BODA U GRUPI KAŽE GOLMAN CRVENO-BELIH

 ??  ?? borjan je jedan od najboljih golmana u ligi šampiona
borjan je jedan od najboljih golmana u ligi šampiona
 ??  ?? drugi gol: borjan nije mogao da zaustavi drisa mertensa
drugi gol: borjan nije mogao da zaustavi drisa mertensa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia