Blic

OMILJEN U RODNOM MESTU

-

tovanja jer je stalno time opsednut. Kada počne utakmica i sazna da je Marko u ekipi ili na klupi, odahne.

- Tako saznajem da je srećno doputovao, da je putovanje bilo bez problema. Pa on je proputovao celi svet i stalno je u avionu, autobusu ili automobilu. Nije bezbedno otići do Gradiške, nedavno je naša ćerka, a njegova majka Borka imala manji udes čim je iz sela izašla na glavni put u Kulskom Jarku, a tek šta se sve može dogoditi na hiljade kilometara koje Marko prelazi - priča Stoja hvaleći svoga unuka, za kojeg kaže da je oduvek poslušan, vredan i da je kod njih u detinjstvu proveo mnogo vremena, ali ni posle ih nije zaboravio.

- Više puta on dolazi, ali nakratko. Bio je i sa suprugom Sarom, ne znam iz koje države je ona. Lepa je i umiljata, stalno se osmehuje, ali je ni baba ni ja ništa ne razumemo. Ne znamo ni kojim jezikom govori, a voleli bismo sa njom popričati kao što činimo sa Markom priča Dragan kojem mnogi u selu kažu da unuk na njega najviše liči.

Rade Vidović, bivši fudbaler Markov otac Ranko, bivši fudbaler Sloge iz Gornjih Podgradaca, i majka Borka su pre 27 godina otišli u Nemačku. U ovo mesto pod Kozarom, poznatom po velikim ljubitelji­ma fudbala, brojnim i vatrenim navijačima Crvene zvezde, Marko često dolazi, kao i u obližnju Gradišku gde je rođen 13. marta 1989. On i Ranko pomažu podgradačk­om fudbalskom klubu, gde je ponikao i bivši igrač Partizana Borče Sredojević. - Marko je veoma omiljen u Podgradcim­a, njega vole sve generacije. Najduže ovde boravi leti. Dovodio je i mnoge poznate sportiste koji su se družili sa nama, igrali fudbal, tenis, košarku... Među njima su košarkaš Novica Veličković, fudbaler Saša Zdjelar, bivši golman Nikola Damjanac... Mnogima je pomogao kao i njegov otac Ranko, posebno sirotinju – kazao nam je Slobodan Karlica Džona iz Gornjih Podgradaca.

u Australiji i fudbalski hroničar iz Krajčinovc­a koji nas je upoznao sa Krunićima, kaže da je za njihovo selo, kao i za Gornje Podgradce, Marko Marin ponos.

- On ovde više puta godišnje dolazi, kada je potpisao za Zvezdu, svi u selu su se obradovali, čak i manjinski partizanov­ci. Oni su sada u problemu kada se igra večiti derbi, jer ne mogu protiv Marka, a ni protiv svoje volje - opisuje Vidović fudbalske nedoumice u Krajčinovc­u.

Stoja i Dragan nikada

uživo nisu gledali Markove utakmice pravdajući se da ne mogu od kućnih obaveza, a ni godine im to ne dozvoljava­ju.

- Odvezla bi nas kćerka Borka na utakmicu, ali se nama ne ide. To je sve daleko, kod kuće imamo stoku, živinu, nismo ni naročitog zdravlja, ne možemo to sve ostaviti... Bolje je ovako, pored tople peći, naložimo vatru, drvo u šporetu pucketa, a nas dvoje gledamo i navijamo - kažu uglas nadmećući se da nam što bolje objasne svoj odnos sa unukom Markom.

 ??  ?? stoja i dragan krunić ponosni su na svog unuka
stoja i dragan krunić ponosni su na svog unuka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia