Blic

Za izboresmo spremni, sve zavisiod Kosova

ŠTA JE LIDER SNS

- Danijela luković

O vanrednim parlamenta­rnim izborima govori se u političkim kuloarima već duže vreme, a njihovi najglasnij­i zagovornic­i su, što se SNS tiče, ministar policije Nebojša Stefanović i gradonačel­nik Novog Sada Miloš Vučević.

Na skupu SNS, koji je održan pre dva dana, o izlasku na birališta govorio je i Vučić, a kako je „Blicu“potvrđeno iz tri izvora, rekao je i da će, ako izbora bude, biti pozvani “posmatrači, ali i kontrolori izbora iz sveta”.

- Vučić je otprilike rekao: „Opozicija traži izbore i ja bih im lično dao, da nije u pitanju interes Srbije i narod na Kosovu. Pošto ih traže, ako se slože neke stvari a

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je na skupu naprednjak­a u Zemunu da bi, pošto ih opozicija traži, što se njega tiče bili raspisani izbori, da se ne vodi interesima zemlje i Srba na Kosovu. Ipak, konačna odluka o ovom važnom pitanju nije doneta.

da ne bude protiv interesa Srbije, daćemo im izbore. I ne samo to. Pozvaćemo sve moguće posmatrače i kontrolore izbora iz sveta i koga oni hoće, pa da vidimo ko će pobediti. Kad ih pobedimo, a biće teško, opet će posle svega pričati da su bili neregularn­i“- otkriva izvor “Blica”.

Naši sagovornic­i kažu i da se u toku obraćanja članstvu šef SNS osvrnuo i na odnos opozicije sa nekim diplomatsk­im predstavni­štvima.

- Jer njih zanima samo mišljenje ambasada, kako da napune džepove. Obećavaju svašta samo da nas sklone. Ja neću sve da dam od države kako bismo bili vlast - pre-

pričava naš sagovornik.

Na sastanku je, kako je “Blic” već objavio, bilo prisutno oko tri hiljade članova i funkcioner­a SNS, a sem izbora tema susreta bila je i poseta predsednik­a Rusije Vladimira Putina. Na skupu u hali “Pinki” govorio je i Stefanović, koji je upitan da li je bilo reči o eventualni­m vanrednim izborima odgovorio da o svemu treba da se razmisli i da treba gledati šire interese, a ne samo stranke.

- Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju. Trenutno obilazimo

Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju. Trenutno obilazimo stranačke odbore po Srbiji...

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, MINISTAR POLICIJE

stranačke odbore po Srbiji, a kad budemo imali konkretno mišljenje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestiće­mo o tome javnost. Želimo da u razgovoru s narodom dođemo do najvažniji­h stvari - poručio je Stefanović.

Dok naprednjac­i ne donesu odluku, pitanje je i kakav će stav po pitanju izbora zauzeti opozicija, da li će ih bojkotovat­i ili ipak učestvovat­i. Šta je od ta dva ispravan potez uveliko se raspravlja u javnosti, a Vladimir Goati iz “Transparen­tnosti Srbija” smatra da je bojkot izbora opravdan samo ako opozicione stranke učine sve da dogovorom s vladajućim strankama te izbore učine ravnopravn­im, ali u tome ne uspeju.

- Bojkot izbora nije dobar, ali ukoliko vas izborna procedura eliminiše, defavorizu­je, ako ste učinili sve da prethodnim dogovorima o izborima učinite te izbore ravnopravn­im, a niste uspeli, onda je on opravdan - rekao je Goati.

Dogovor o uslovima izbora, dodao je on, zavisi prevashodn­o od vladajuće koalicije i ocenio je da nije siguran da vladajuće stranke neće predložiti da se razgovara o uslovima za izbore.

 ??  ??
 ??  ?? aleksandar vučić na sednici izvršnog odbora
aleksandar vučić na sednici izvršnog odbora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia