Blic

UEFA KAZNILA ZVEZDU SA 25.000 EVRA

-

vić na okupljanju crveno-belih.

Na prozivci se našlo 40 fudbalera, uz Bena koji stiže danas, pa strateg srpskog prvaka naglašava da će se uskoro znati ko će na glavne pripreme.

- Sigurno da u ovom trenutku imamo i dosta igrača koji se vraćaju sa pozajmica, i dosta njih iz omladinsko­g pogona. U naredna dva, tri dana ćemo sve sagledati, videćemo da li ćemo sve igrače voditi u Terme Čatež. Sada je akcenat na fizičkoj pripremi, pa neće tu biti nekog iskakanja iz planiranog ritma. Onaj drugi spisak, za odlazak u Tursku, predstavlj­aće spisak onih igrača na koje ćemo računati. Uvek moramo da vodimo računa o tome da je prelazni rok u toku, da je on živa stvar, nikada ne znate koji će igrač da ode ili dođe, pa bih ostavio prostora što se tiče konačnog spiska.

Kada je o pojačanjim­a reč, Milojević ostaje otvoren za to, ali i za odlaske prvotimaca, što je neminovnos­t u modernom fudbalu.

- Ono što je dobro, mi već 90 odsto tima imamo, a živa je stvar koji će igrači da odu, ko neće, a koji igrači će možda da dođu. Mi sigurno nećemo da kažemo “ne” za nekog kvalitetno­g fudbalera kog bismo mogli da dobijemo. Zimi se nekako uvek kaže da je lakši letnji prelazni rok, a leti da je zimski (smeh). Ono što je najbitnije, to je da vidimo na koje igrače možemo da računamo. Sigurno je Disciplins­ka komisija UEFA kaznila je Fudbalski klub Crvenu zvezdu, ali i njenog rivala Pari Sen Žermen zbog dešavanja na utakmici Lige šampiona odigrane u Parizu 3. oktobra 2018. Srpski prvak je sankcionis­an sa 25.000 evra zbog pogrdnog skandiranj­a navijača, dok će Parižani morati da plate 35.000 evropskih novčanica zbog upotrebe pirotehnič­kih sredstava, zatvorenih prolaza, nepodobnog ponašanja zvaničnika, ali i kašnjenja početka utakmice. Podsetimo, duel Pari Sen Žermena i Crvene zvezde završen je sa 6:1 u korist domaćina u Parizu, dok su izabranici Tomasa Tuhela potom trijumfova­li u Beogradu sa 1:4.

da sam, možda prvi put posle mnogo vremena, a svakako prvi put otkako sam ovde, doživeo da ovoliki procenat igrača ostaje u klubu, nekako se uvek sve dešavalo u hodu. Biću najsrećnij­i kada se završi prelazni rok, tada ću definitivn­o znati na koga mogu da računam. Zadovoljst­vo zbog dosadašnje­g toka prelaznog roka ne manjka.

- Ono što smo želeli za sada ide u dobrom pravcu. Doveli smo igrače na

pozicijama na kojima smo hteli da ih dovedemo, ali ako se na tržištu bude pojavio neki igrač koji nam je interesant­an, ne mislim samo na predstojeć­u polusezonu, sigurno da ćemo reagovati. Za sada sam zadovoljan kako sportski direktor Mitar Mrkela vodi sve to, imamo dobar zalog za budućnost kada se radi o igračkom kadru.

Posebna tema je Erik Jirka, talentovan­i Slovak koji je doveden kao pojačanje iz Spartaka iz Trnave.

- Njegovi kvaliteti su nesporni. Kada se priča o strancima, treba uzeti u obzir njihov ograničen broj kod nas. Da nije ograničeno, bilo bi drugačije. Četvorica mogu da igraju, prošle godine smo ih imali šest, a imali smo još jedno takmičenje. Videćemo šta je najbolje, prvo za igrača, da on ima kontinuite­t. Prelazni je rok, još ne znamo ko će sve otići, a ko doći, sve će biti jasnije kada se on privede kraju. Ali, opet, ponoviću, što se tiče stranaca, svi oni zaslužuju da budu ovde kvalitetom, no dvojica moraju da budu van protokola - zaključio je Milojević.

 ??  ?? svlačionic­a crveno-belih
svlačionic­a crveno-belih
 ??  ?? gobeljićev šlem iznad njegove kasete
gobeljićev šlem iznad njegove kasete
 ??  ?? spremni za pobede: fudbaleri zvezde
spremni za pobede: fudbaleri zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia