Blic

KO SU UHAPŠENI

-

NEBOJŠA STOJKOVIĆ STOJKE

Nebojša Stojković Stojke (49) je označen kao vođa rakovičkog klana. Iako nije hapšen zbog trgovine kokainom iz Južne Amerike, operativna saznanja ukazuju da je poslednjih godina bio u bliskoj vezi sa ljudima iz okruženja Luke Bojovića, tačnije sa barskom kriminalno­m grupom. Stojković je u Srbiji osuđivan zbog trgovine drogom, razbojništ­va, iznude...

ZVONKO MATEOVIĆ

Zvonko Mateović je bio telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arkana i s njim je bio u hotelu “Interkonti­nental” kada je Ražnatović ubijen. Upravo on je ranio Dobrosava Gavrića, što je pomoglo u istrazi zločina. Početkom 2004. u centru Beograda ubijen je Zvonkov brat Dalibor, a verovalo se da je prava meta upravo bio Zvonko. Poslednji put u javnosti je viđan na sahranama ljudi iz okruženja Luke Bojovića koji su likvidiran­i prošle godine.

VLADIMIR JOVANOVIĆ VLADA JAPANAC

Vladimir Jovanović Japanac osuđivan je zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“, kao i prinude i protivprav­nog lišenja slobode jedne devojke od koje je uzeo 12.000 dinara. Privođen je i u istrazi pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, a atentatori su se navodno krili u njegovom stanu. U Beloj knjizi MUP-A navedeno je da je bio član zemunskog klana.

HADŽI ZORAN JOVANOVIĆ

Hadži Zoran Jovanović, zvani Tebra, u Belgiji je bio osuđen na pet godina zatvora zbog šverca 203 kg kokaina, a optužen je i u istrazi u Holandiji. Trenutno mu se sudi u Srbiji zbog organizova­nja kriminalne grupe, koja je krijumčari­la kokain iz Južne Amerike u Evropu. Poznat je i kao pripadnik bajkerske grupe “Hells angels” kojom u Beogradu rukovodi Miljan Vuković, za kojim policija trenutno traga.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia