Blic

Filip Korać naručio Blaže Đurovića na

CRVENA POTERNICA ZA SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA ZBOG UMEŠANOS

- Bojana bogosav

U jednoj od najvećih akcija MUP do sada raspisana je Interpolov­a poternica za desnom rukom Luke Bojovića, Filipom Koraćem. Kako saznaje „Blic“Korać se sumnjiči da je povezan sa ubistvom Blaže Đurovića na Voždovcu.

Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića, povezan i sa škaljarski­m klanom, vezuje se i za druge najteže zločine koji su se dogodili poslenjih godina. Međutim, da li će se dokazati i Korać teretiti i za njih nije poznato. Pripadnici policije nakon nekoliko meseci od ubistva Blaže Đurovića, inače brata po majci Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vladea Japanc skupili su dovoljno dokaza protiv Koraća i njegove uloge u ovoj likvidacij­i. Kako saznajemo, za istaknuti m pripadniko­m Bojovićevo­g klana raspisana je crvena poternica iz razloga što se sumnja da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekiv­anju.

Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do 40 godina.

Blažo Đurović, ubijen je 10. marta 2018. godine na Voždovcu ispred kuće rođenog brata Saše, nakon što je dovezao njega i decu.

Zbog ovog ubistva uhapšeni su Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika, obojica bliski „škaljarsko­m klanu“i Filipu Koraću.

Prema optužnci oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili automobil koji su koristili za ubistvo.

U decembru prošle godine održano je pripremno ročište u procesu protiv njih dvojice, nakon čega je zakazano ročište gde će obojica moći da se detaljno izjasne o svojoj krivici.

KO JE FILIP KORAĆ? Prema operativni­m saznanjima, Filip Korać je napredovao u hijerarhij­i kriminalni­h klanova nakon hapšenja Luke Bojovića 2012. godine i danas je glavni čovek Bojovićevo­g klana, označen kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smeštaju ga u taj kontekst - kao jednog od glavnih Bojovićevi­h ljudi za drogu i oružje.

Za sve to vreme, iako se njegova organizaci­ja dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima, policija nije uspela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka. Njegov dosije je praktično čist, a jedino hapšenje je doživeo je u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanj­a o ubistvu Čede Đokića.

Đokić je ubijen snajperski­m hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe grani-

 ??  ?? ovo je filip korać, čovek od poverenja luke bojovića
ovo je filip korać, čovek od poverenja luke bojovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia