Filip Korać naručio Blaže Đurovića na

CRVENA POTERNICA ZA SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA ZBOG UMEŠANOS

Blic - - HRONIKA - Bojana bogosav

U jednoj od najvećih akcija MUP do sada raspisana je Interpolova poternica za desnom rukom Luke Bojovića, Filipom Koraćem. Kako saznaje „Blic“Korać se sumnjiči da je povezan sa ubistvom Blaže Đurovića na Voždovcu.

Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića, povezan i sa škaljarskim klanom, vezuje se i za druge najteže zločine koji su se dogodili poslenjih godina. Međutim, da li će se dokazati i Korać teretiti i za njih nije poznato. Pripadnici policije nakon nekoliko meseci od ubistva Blaže Đurovića, inače brata po majci Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vladea Japanc skupili su dovoljno dokaza protiv Koraća i njegove uloge u ovoj likvidaciji. Kako saznajemo, za istaknuti m pripadnikom Bojovićevog klana raspisana je crvena poternica iz razloga što se sumnja da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekivanju.

Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do 40 godina.

Blažo Đurović, ubijen je 10. marta 2018. godine na Voždovcu ispred kuće rođenog brata Saše, nakon što je dovezao njega i decu.

Zbog ovog ubistva uhapšeni su Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika, obojica bliski „škaljarskom klanu“i Filipu Koraću.

Prema optužnci oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili automobil koji su koristili za ubistvo.

U decembru prošle godine održano je pripremno ročište u procesu protiv njih dvojice, nakon čega je zakazano ročište gde će obojica moći da se detaljno izjasne o svojoj krivici.

KO JE FILIP KORAĆ? Prema operativnim saznanjima, Filip Korać je napredovao u hijerarhiji kriminalnih klanova nakon hapšenja Luke Bojovića 2012. godine i danas je glavni čovek Bojovićevog klana, označen kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smeštaju ga u taj kontekst - kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje.

Za sve to vreme, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima, policija nije uspela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka. Njegov dosije je praktično čist, a jedino hapšenje je doživeo je u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića.

Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe grani-

ovo je filip korać, čovek od poverenja luke bojovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.