Blic

Guzijanov sin i Cigler u pritvoru, Der u bekstvu

- B. Bogosav

Petru Guzijanu i Alenu Cigleru juče je odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili ubistvo u pokušaju, odnosno teško ubistvo u saizvršila­štvu.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Petru Guzijanu, sinu ubijenog Jovana Guzijana Cunera, jer je osumnjičen da pokušao da ubije Dragana Miladinovi­ća Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana u avgustu 2018.

RANJAVANJE BIVŠEG “ZEMUNCA”

Guzijan je uhapšen u petak u velikoj akciji policije na suzbijanju teških krivičnih dela. Guzijanu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Sumnja se da je on u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kog je pucano na Miladinovi­ća, koji je bio na motoru, ali su ga strelci promašili.

Podsećanja radi, Petar Guzijan je stariji sin Jovana Guzijana Cunera, kriminalno­g vođe koga je pre 15 godina ubio zemunski klan. Privođen je ranije, ali nije osuđivan.

Hapšen je zbog napada na policajca, ali i kao član novog zemunskog klana, kriminalne grupe koja se dovodila u vezu sa brojnim obračunima i trgovinom narkoticim­a.

UBISTVO NA BANOVOM BRDU

Za Čabom Derom raspisana je poternica zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu 5. januara, dok je njegovom saučesniku Alenu Cigleru zvanom Mačka određen pritvor od 30 dana.

- Viši sud u Beogradu je odredio pritvor Deru i naložio raspisivan­je poternice jer je u bekstvu - rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Der i Cigler se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršila­štvu.

Ovo ubistvo je zabeleženo kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Kako smo pisali, Čaba Der je plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Cigler je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je on vozio automobil “punto” kojim se Der dovezao do mesta zločina, koji je kasnije pronađen u Beogradu. Cigler je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišn­je robije.

 ??  ?? na banovom brdu ubijen nebojša marković
na banovom brdu ubijen nebojša marković
 ??  ?? iver ne pada daleko od klade: jovan guzijan
iver ne pada daleko od klade: jovan guzijan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia