Vraćena optužnica zbog nedostataka

Blic - - HRONIKA - B. Bogosav

Viši sud u Podgorici vratio je tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Marija Miloševića (38), Igora Mašanovića (22) i Vukana Vujačića (23), optuženih da su 10. oktobra 2016. na Cetinju ubili Radomira Đuričkovića. Viši sud traži od tužilaštva da dopuni optužnicu i otkloni nedostatke.

Kako prenose crnogorski mediji, iz Ministarstva pravde Crne Gore je saopšteno da su vlasti u Prištini odobrile izručenje Mašanovića i Vujačića, čije se izručenje očekuju brzo, dok je postupak protiv Miloševića još uvek u toku.

Prema navodima iz optužnice, Mašanović je

11. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.20, u Ulici četvrte proleterske u Cetinju, sa umišljajem ubio Đuričkovića. Ubistvo je počinjeno iz “kalašnjikova”, a hicima koje je ispalio u pravcu Đuričkovića doveo je u opasnost i život Milorada Radulovića. Vujačić je optužen da je vozio automobil iz kojeg je počinjena likvidacija.

Milošević se nakon javnih optužbi za ovo delo obratio javnosti pismom u kojem je negirao krivicu, tvrdeći da mu je slučaj namešten. On se sumnjiči da je učestvovao u još nekim likvidacijama u sukobu “kavačkog” i “škaljarskog” klana. Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da su mu Mašanović i Vujačić pomagali u tome.

Nakon godinu i po bekstva, Milošević je letos uhapšen u Prištini.

Imena osumnjičenih za ubistvo Đuričkovića našla su se i u optužnici protiv nikšićke grupe. Tamo je do detalja opisano kako su pripadnici nikšićkog nlana planirali da likvidiraju ubice Đuričkovića.

Milošević se na Kosovu i Metohiji dovodi u vezu i sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Radomir Đuričković ubijen je u Crnoj Gori iz „kalašnjikova“

Hapšenje Marija Miloševića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.