Blic

SELAKOV: NE MOGU OD SREĆE DISATI

-

Mami sam govorila da sam pozajmljiv­ala novac, a kad me pitala za dugove, govorila sam joj da sam od srca njoj sav taj novac dala i skretala s teme videvši da mi ona ne veruje. Britanska glumica Kira Najtli priznala je da je veoma zahtevno biti majka čak i za nekoga ko vodi život poput nje. Kira sa Džejmsom Rajtonom ima trogodišnj­u ćerku Edi, a glumica je pokušala da objasni na koji način ona vidi majčinstvo.

- Ne postoji ništa seksi u tome što trenutno pokušavam da kontroliše­m jednu trogodišnj­akinju, tako da sada nisam zanimljiva medijima - rekla je slavna umetnica u jednom intervjuu.

- Mislim da se ženama ne odaje dovoljna čast za mentalni i fizički maraton kroz koji prolaze kada postanu majke, dodala je.

Kira je istakla i da je svesna da dolazi iz privilegov­ane sredine, te da je imala sreću da može da priušti pomoć za čuvanje deteta.

- I dalje smatram da je majčinstvo j ***** teško i mislim da je okej da kažem tako nešto - iskrena je Britanka.

Glumica kaže da sve to ne znači da ne voli svoje dete:

- Samo priznajem da su nespavanje, hormonalne promene i zaokreti u odnosu s partnerom stvari koje čine da se osećam da negde svakodnevn­o grešim. Ipak, samo mi je potrebno da sebe podsećam da nigde ne grešim, već da radim šta mogu, a nije nimalo lako.

- Moje okruženje zna da nije istina da nas je ona izdržavala i da sam ja sumnjala da se Mina bavi prostituci­jom. Kakva bih ja osoba bila da ćutim i sedim i čekam da mi ona donese novac koji je zaradila prodajući se. Mi smo uvek imali za skroman život, nekad manje, nekad više. Nisam dobila otkaz kako ona kaže, nego sam ga dala, i to tri dana pred Minin ulazak prvu „Zadrugu“, tako da i to laže. Mina je takvo dete koje zadaje glavobolje i pravi probleme. Od njene šesnaeste godine je počela da beži od kuće i tada počinje pakao za mene.

Išla sam nebrojeno puta u Centar za socijalni rad tražeći pomoć od njih da s njom pričaju i da mi pomognu da je nađem. U policiju sam prijavljiv­ala njena bekstva. Nalazila sam je s policijom i vraćala, ali nikada je nismo našli kod nekog muškarca, nego uvek kod drugaricai­spričala je Ivana.

Minina majka kaže da je očajna i tužna što je saznala takvu istinu o ćerki, ali da se nada da je njoj sada lakše kad mračnu prošlost ne drži u sebi skrivenu.

- Bila sma bespomoćna i tužna dok sam je slušala kako priča da je imala seks za pare. Nadam se da će u budućem životu to iskustvo iskoristit­i da pomogne drugim devojkama da ne krenu stranputic­om kojom je moja Mina išla. Mogla je da radi na primer u pekari ili prodavnici tako da opravdanja nema za njen pogrešan izbor. Treba da priča o tome i da nikad ne zaboravi šta je učinila sebi - kaže Ivana.

Pravdajući se da nije znala da joj je ćerka prostitutk­a i da čak nije ni sumnjala u to, Ivana je ispričala da veruje da je Mina simbolično zarađivala od prostituci­je.

- Mina prostituci­jom nije zarađivala neke velike pare, jer nikada nije lepo živela. Život u Beogradu je skup, tako da treba dosta novca i za najosnovni­je potrebe. Mina nikad nije imala skupu garderobu, a vozila se gradskim prevozom po Beogradu. Do Inđije je dolazila vozom - priseća se Ivana.

Iako njena ćerka nikada nije preciziral­a koliko dugo se bavila najstariji­m zanatom, Ivana veruje da je to trajalo najviše četiri meseca. Na pitanje da li planiraju selidbu posle svega, Minina mama kaže:

- Tri, četiri meseca je to radila i bogu hvala da je izašla iz svega. Možda bi bilo dobro da se svi odselimo iz Srbije, ali ne treba ni bežati od problema. Mina mora da snosi posledice i da zna da kaže da jeste bila to, ali da se izvukla. Mene kao njenu majku ne osuđuje okolina, naprotiv. Verujem da će i njoj ovo sve prispisati kao grešku iz mladosti - zaključuje Ivana Vrbaški. Ćerkica pevačice Ivane Selakov napunila je dva meseca, a Ivana je ove vesti oduševljen­o podelila uz prelepe stihove Olivera Dragojević­a i Džibonija: “Našao sam mir na drugoj strani, nemam osjećaj da netko fali, kako to opisati, ne mogu od sreće disati.“Ivana je ćerkicu kojoj je dala ime Kruna na svet donela u novembru iz ljubavi sa izabraniko­m Predragom Mirkovićem.

Ženama se ne odaje dovoljna čast za mentalni i fizički maraton kroz koji prolaze

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia