Blic

Na Pafos po formu za duplu krunu

Izabranici Vladana Milojevića prvu fazu zimskih priprema odradiće na mediterans­kom ostrvu do 23. januara, kada se vraćaju u Beograd. Potom sledi odlazak u Tursku.

- Veljko ivanović

Gotovo preko noći u Crvenoj zvezdi su odlučili da, zbog loših vremenskih uslova u Sloveniji, Terme Čatež zamene Pafosom. U ovaj prelepi kiparski grad šampion Srbije otputovaće danas čarter letom, i u njemu će ostati do 23. januara, kada će sledi povratak u naš glavni grad. Pafos je, podsetimo, bio baza prve faze priprema i prošle godine, a 2016. i 2017. crvenobeli su u ovom mestu sproveli kompletne zimske pripreme.

Ono što je jasno, u drugi deo sezone Zvezda će ući bez Miloša Degeneka, koji je potpisao za Al Hilal iz Saudijske Arabije. Pouzdani defanzivac, jedan od junaka remija u Salcburgu koji je crveno-bele lansirao u grupnu fazu Lige šampiona, uneo je u kasu Zvezde 3.600.000 evra, to posle samo šest meseci provedenih na “Marakani”. S obzirom na to da je reprezenta­tivac Australije bio plaćen Jokohami 200.000 evra, može se reći da su na „Marakani“napravili jedan od najboljih poslova u ovom veku. Ovim potezom otklonjena je i svaka dilema da li će Vujadin Savić ostati u Zvezdi. Kapiten će i u prolećnoj sezoni, u paru sa Nemanjom Milunoviće­m, činiti bedem ispred gola Milana Borjana.

Pošto crveno-beli u nastavku sezone nemaju evropske utakmice, već samo duele u Superligi i Kupu Srbije, očekuje se i veća minutaža mlađih igrača, koji će imati šta da nauče od iskusnog Marka Marina, od kog se očekuje da dominira.

- Odlično stojimo u Superligi, ja sam u dobroj formi i u najboljim godinama. Zato mogu da pokažem svoj kvalitet i pomognem da Crvena zvezda odbrani titulu, odnosno da osvoji duplu krunu. Želja mi je, takođe, da što dalje prođemo u narednom evropskom takmičenju. Inače, radije igram na poziciji

plejmejker­a nego na krilu, ona mi baš odgovara. Imam više slobode, mogu da idem na stranu ili iza najisturen­ijeg napadača. Bliži sam golu i mogu više da asistiram saigračima. Nastavak sezone željno iščekujem - istakao je Marin.

Crveno-beli će u drugom delu priprema (26. januar 9. februar) u turskom Beleku odigrati kontrolne mečeve protiv Nordhauzen­a (28. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničko­g (5. februar) i Maribora (8. februar).

FUDBALERI ZVEZDE ĆE NA PRIPREMAMA U BELEKU ODIGRATI PET PRIJATELJS­KIH UTAKMICA

 ??  ?? sneg u beogradu menjaju kiparskim suncem: prvotimci crveno-belih
sneg u beogradu menjaju kiparskim suncem: prvotimci crveno-belih
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia