Blic

Teško ćemo do titule, okrenuli smo se Kupu

FUDBALER PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ ZA “BLIC”

- M. Zarić

Zadovoljan sam time što imamo najbolju odbranu u Superligi, ali nedostaje nam bolja realizacij­a, kaže mladi defanzivac crno - belih.

Fudbaleri Partizana su u sredu upalili motore i započeli pripreme za prolećni deo sezone u kojem će pokušati da osvoje Kup Srbije, ali i da pokušaju da smanje zaostatak za liderom Crvenom zvezdom (ima 15 bodova više) i da se na taj način uključe u borbu za titulu.

Trofeji su nešto što se u klubu iz Humske podrazumev­a. Svestan je toga i Svetozar Marković, mladi defanzivac bez kog se ove sezone ne može zamisliti poslednja linija “parnog valjka”.

- U Partizanu je osvajanje oba trofeja uvek cilj, i to se zna, a javnost ne treba da zaboravi da smo odnosili pehar prvaka Srbije šest godina zaredom. Sada smo, ipak, realni i svesni smo da će biti teško osvojiti titulu, ali smo zato okrenuti Kupu. Fokus je na tome da slavimo na svakoj narednoj utakmici, da ostvarimo maksimalni učinak i da se tako pripremimo za igranje u Evropi - rekao je Marković za “Blic”. Mladi štoper još nije u stroju, ali će trener Zoran Mirković uskoro moći da računa i na njega.

- Još nisam počeo da radim sa ekipom na terenu, već treniram odvojeno sa kondicioni­m trenerom Andrijom Milutinovi­ćem. Verovatno ću se pridružiti ekipi za šest, sedam dana. Marković je deo odbrane koja je u jesenjem delu sezone primila najmanje golova, ali je škripalo u napadu, pa zbog toga Partizan i zauzima tek treće mesto u Superligi Srbije.

- Svojim partijama sam zadovoljan, ali uvek mora bolje i potrebno je da se konstantno podiže forma. Zadovoljan sam i time što imamo najbolju odbranu u ligi, ali ono što nam nedostaje je bolja realizacij­a, na kojoj svi radimo. Uvek težimo što boljim rezultatim­a i zbog toga forma mora da se podiže. U odbrani sam ove sezone najčešće igrao sa Valijenteo­m, koji je veliki profesiona­lac i super momak. Svi se međusobno podržavamo i učimo jedni od drugih. Sve su to sjajni momci, nebitno da li su sa mnom u timu Valijente ili Miletić, sa svima odlično sarađujem - zaključio je 18-godišnji defanzivac.

UVEK TEŽIMO BOLJIM REZULTATIM­A I ZBOG TOGA FORMU MORAMO DA PODIGNEMO, ISTIČE MARKOVIĆ

 ??  ?? Član odbrane koja je primila najmanje golova u prvenstvu: svetozar marković
Član odbrane koja je primila najmanje golova u prvenstvu: svetozar marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia