Blic

Monahu određen pritvor zbog tragedije na Skadarskom jezeru

GORAN KIMPANOV UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽU

- A. Ž. A.

Svešteniku Goranu Kimpanovu (43) iz Elemira, osumnjičen­om da je u nedelju vozio barku koja se zbog nevremena prevrnula na Skadarskom jezeru, kada se četvoro putnika utopilo, određen je pritvor do mesec dana i upućen je u Spuž.

Kimpanovu, kome je svešteno ime Neofit, pritvor je odredio sudija za istragu podgoričko­g suda i kao razlog za tu meru navedeno je da ne bi uticao na svedoke koji treba da budu saslušani u istrazi. On je osumnjičen za teško delo protiv opšte sigurnosti, a za to delo, prema zakonu Crne Gore, predviđena je kazna zatvora do 12 godina. Tereti se da je vozio čamac koji se zbog nevremena prevrnuo na Skadarskom jezeru pa su se utopili trudnica Jana Kumburović, njena 12-godišnje ćerka Nina, suprug Ratko i njihov prijatelj Darko Vujošević.

- To je očekivana odluka, jer u istrazi treba da bude saslušano desetak svedoka, njegovih prijatelja, koje je tog dana prevezao čamcem. Nadamo se da će posle saslušanja svedoka ocu Neofitu biti omogućeno da se u daljem postupku brani sa slobode kaže za “Blic” njegov branilac, podgorički advokat Jugoslav Krpović i dodaje da sudija nije pitao za okolnosti tragedije.

Kako je “Blic” pisao, četvoro poginulih je u nedelju bilo na liturgiji i pričešću u manastiru Vranjina. Kao i većina vernika, bili su prijatelji monaha i posle liturgije ostali su sa njim da proslave monaški imendan. Monah je u tri ture prevezao vernike preko jezera, a u jednom navratu mu je pomogao i Ratko Kumburović.

 ??  ?? Uhapšen monah: Goran Kimpanov
Uhapšen monah: Goran Kimpanov
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia