Blic

Nema golova, ali zato ima crvenih

FUDBALERI PARTIZANA ODIGRALI 0:0 SA KRILA SOVJETOV Meč pre vremena završili su Zlatan Šehović i Miroslav Vulićević. Danas poslednja provera sa ekipom Mladosti.

- Predrag Đukanović

Fudbaleri Partizana nisu postigli gol ni na trećem od četiri test meča na zimskim pripremama u Turskoj. Ovaj put, crno-belima je odolela ekipa Krila Sovjetov - 0:0. Utakmicu u Beleku nisu obeležili golovi, ali zato jesu crveni kartoni. I to dva, i to oba igračima beogradsko­g kluba - Zlatanu Šehoviću (47. minut) i Miroslavu Vulićeviću (77. minut).

Za razliku od prethodne tri utakmice, sa Slovanom, Krakovijom i Šahtjorom, strateg crno-belih Zoran Mirković dao je od samog starta šansu igračima koji nisu dobili zavidnu minutažu u dosadašnje­m toku priprema. Neuigranos­t je rezultoval­a tromom igrom na samom startu. Prva opasnost došla je u desetom minutu, kada je Zoran Tošić probio po boku i centrirao, a dva pokušaja Slobodana Uroševića da zatrese mrežu rivala sprečili su defanzivci Krila. Šest minuta kasnije i Rusi su zapretili, ali je Filip Kljajić spreman za odličnu intervenci­ju. Velika borba viđena je na sredini terena, ali nijedna ekipa nije konkretizo­vala ideju. Na ozbiljniju šansu se čekalo do 42. minuta, kada je Dejan Georgijevi­ć proigrao Tošića u petercu rivala, ovaj izašao sam na golmana, ali nije uspeo da promeni rezultat. To se na kraju ispostavil­o kao najbolja šansa na meču.

Drugo poluvreme počelo je isključenj­em Šehovića. Mladi fudbaler Partizana je nesmotreno u skoku udario protivničk­og igrača u predelu lica pa je zaradio drugi žuti karton. U 60. minutu uzbuđenje pred golom ruskog tima. Tošić je centrirao, a Urošević glavom zahvatio loptu, ali je Rižikov izvukao iz gornjeg desnog ugla. Nekih 17 minuta kasnje isključen je i Vulićević, koji je takođe drugi put “požuteo”, pa je Mirković u igru uveo 16-godišnjeg Filipa Stevanović­a. Igrači Partizana su do kraja pokazali čvrstinu i agresivnos­t, ali sve to nije bilo dovoljno da dođu do pobede. Crno-beli će danas od 15 sati imati poslednju proveru u Turskoj. Rival je ekipa Mladost iz Doboja, a očekuje se da će trener Mirković pružiti priliku igračima kojih nije bilo u duelu sa klubom iz Samare. Ekspedicij­a Partizana se u Beograd vraća u petak.

 ??  ?? zoran tošić propustio najbolju šansu na utakmici
zoran tošić propustio najbolju šansu na utakmici
 ??  ?? zoran mirković promešao karte
zoran mirković promešao karte

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia