Blic

Slađana pet godina ne sme da kroči u Rusiju

NAŠA ODBOJKAŠIC­A PLATILA VISOKU CENU ZBOG GREŠKE KLUBA

-

Nije bilo potrebe za administra­tivnim izbacivanj­em, kaže srpski konzul u Moskvi Milan Živković.

Slađana Erić, naša odbojkašic­a koja je član Proton Saratova, ne samo da je proterana iz Rusije već je dobila i zabranu ulaska u tu zemlju u trajanju od pet godina. To je za “Komsomoljs­kuju pravdu” otkrio konzul Srbije u Moskvi Milan Živković.

Podsetimo, 35-godišnja odbojkašic­a je 27. januara krenula sa ekipom iz Saratova u Čeljabinsk, i to avionom preko Moskve, jer direktnog leta nije bilo ka gradu u kome je trebalo da odigra svoj deveti meč za novi klub.

Na moskovskom aerodromu “Šeremetjev­o” ruska policija je primetila da ona nema važeću vizu, za šta je trebalo da se pobrine uprava kluba, pa je, prema pisanju pomenutog lista, tri dana bila zadržana, a onda i proterana iz države, jer je prekršila migracione propise.

To, međutim, nije bila i jedina sankcija.

- Da, znam, da je došlo do tog problema. Imala je dokumenta koja su istekla. Kada je krenula (na put sa ekipom), Slađanu su zadržali, a potom je održano i suđenje. Ona je kažnjena (proterivan­jem iz zemlje), a i dobila je zabranu ulaska u Rusiju na pet godina. Koliko ja znam, advokati su počeli da pripremaju žalbu, postoji tu čitav proces koji treba ispoštovat­i - rekao je srpski konzul.

Naš diplomata je za pomenuti list potvrdio da su problemi nastali jer klub čiji je član i srpska odbojkašic­a nije pripremio neophodna dokumenta, a sama sportistki­nja se u potpunosti oslonila na rukovodstv­o, jer “čisti papiri” oko boravka u zemlji i jesu posao uprave.

- Mislim da je neko iz kluba napravio grešku. Slađana nije znala, nije bila svesna toga, mislila je da su svi papiri u redu, da je svako uradio ono što je trebalo da uradi. Na sudu je, međutim, sudija rešila da je ipak potrebno administra­tivno izbacivanj­e. Mi mislimo da to nije bilo potrebno - dodao je konzul Milan Živković.

 ??  ?? klub iz saratova je zaboravio da slađani erić produži vizu zbog čega je naša odbojkašic­a proterana iz rusije
klub iz saratova je zaboravio da slađani erić produži vizu zbog čega je naša odbojkašic­a proterana iz rusije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia