Blic

DA NAVIJAČI PREPOZNAJU BORBU

- Godina XXII, broj 7894 -

na priču o njima i ne vredi tugovati jer nas čekaju važne utakmice. Pre svega mislim na Kup, pa plej-of ABA lige.

Porazi ne moraju u životu da znače nužno da je nešto loše. Naprotiv, ukoliko se pouke izvuku, mogu da budu podjednako vredni kao i pobede. Ako ne i vredniji. A šta su Zvezdini igrači naučili iz učešća u Evrokupu?

- Videli smo da možemo da igramo sa najboljim timovima Evrope. Mislim da su Valensija i Unikaha po kvalitetu evroligašk­i timovi, ali mi možemo da se nosimo sa svima. Ono što nam je nedostajal­o je kontinuite­t. Ako svih 40 minuta budemo igrali dobro, možemo sve da pobedimo. Ako u tome uspemo u budućnosti, Bez obzira na to što je Zvezda već pred meč protiv Unikahe ispala iz Evrokupa, zaslužila je veću podršku u dvorani „Aleksandar Nikolić”. Ako ništa drugo, onda u znak podrške za borbe koje slede.

- Podršku navijača treba da zaslužimo borbenošću na terenu. Da oni prepoznaju požrtvovan­ost tima. Pred nama je borba za još tri trofeja i mislim da će navijači znati kada treba da budu tu, kada budu bile najvažnije utakmice kazao je Ristić.

ZVEZDA U SUBOTU GOSTUJE MORNARU, A ONDA JE OD 14. DO 17. FEBRUARA OČEKUJE FINALE KUPA U NIŠU

ne postoji tim u ABA ligi koji će nas pobediti - tvrdi Ristić. Sa rečima saigrača saglasan je i iskusni Bili Beron. - Teško je prihvatiti da smo ispali jer znamo da smo dovoljno dobri da idemo dalje. Dokazali smo to i protiv Unikahe, ali i u ranijim utakmicama. Zbog toga nam ova eliminacij­a još teže pada, ali ovakve stvari se dešavaju. Pobedom smo se oprostili od Evrokupa i sada moramo da iskoristim­o

tu motivaciju i energiju za ABA ligu.

Porazi, prirodno, utiču na samopouzda­nje. Ali Zvezda je vezala dva trijumfa (Olimpija i Unikaha), pa se igrači nadaju da mogu da nastave taj niz.

- Poraze možete da tretirate kao dobre ili kao loše stvari. Oni bole i to je istina, ali i posle njih morate da radite, trenirate, napredujet­e. Porazi mogu da budu dobri, mogu da vas načine boljim, da bolje uvidite neke stvari i da nešto iz njih naučite - istakao je Beron.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia