Blic

Simonović podneo ostavku na sve funkcije

PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA NAKON IZLASKA IZ PRITVORA

- Bojana Bogosav

Simonović je osumnjičen da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara, podneo je juče na sednici Opštinskog odbora SNS ostavku na sve funkcije u stranci i opštini.

- Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen - rekao je on, navodi se u saopštenju.

Simonović, koji je nedavno izašao iz pritvora i čeka ga suđenje za napad na novinara, rekao je da će „svoju istinu dokazati pred institucij­ama Srbije“.

- Povlačim se iz politike jer ne želim da se moje ime besprizorn­o i svakodnevn­o koristi zarad političkih obračuna sa SNS, i to strankom čija me partijska knjižica, da podsetim sve, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo - piše u Simonoviće­vom saopštenju.

Simonović je osumnjičen da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, zbog čega je jedno vreme bio i u pritvoru, koji mu je ukinut pre nedelju dana.

Kako je „Blic“pisao, predsednik opštine Grocka se tereti da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine. Uhapšen je 25. januara, a mesec dana ranije bili su uhapšeni i izvršilac Aleksandar Marinković, organizato­r paljenja požara Igor Novaković i pomagač Bojana Cvetković Šijački.

Na saslušanju u tužilaštvu Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, a to je „izazivanje opšte opasnosti u podstrekav­anju“.

Sumnja se da je on razradio čitav plan, te i da je obećavao da će za taj posao platiti 1.500 evra, međutim, on to nije učinio. Pretpostav­lja se da je Simonović imao dobro osmišljen plan kako bi ostao zaštićen kada krene istraga, te je za posao unajmio porodičnog prijatelja, inače policajca V. M.

- Policajac je bio Simonoviće­va veza sa Novakoviće­m. Sa njim se sastajao uvek u četiri oka trudeći se da nema svedoka, trudeći se da ih niko ne vidi zajedno, kako niko ne bi posumnjao da on stoji iza zavere. Upravo je policajac otkrio Simonovića nadležnim institucij­ama kazao je izvor „Blica“.

 ??  ?? Šta je to što vas, kao desnicu,
Šta je to što vas, kao desnicu,
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia