Blic

Alpake, mini koze i novom dečjem zoo-

BEBI ZOOLOŠKI VRT OBNOVLJEN I PROŠIREN NA HILJADU

- Maria petrović

Patuljaste koze, alpake, kunići, crnoglave ovce i poni čekaju mališane u obnovljeno­m bebi zoo-vrtu u Beoradu, koji od juče nosi naziv Dečji zoo-vrt.

U beogradsko­m Zoološkom vrtu juče je zvanično otvoren renoviran bebi zoovrt koji se sada prostire na 1.000 kvadratnih metara. Obnovljeni dečji zoološki vrt upotpunjen je i novim sadržajima za mališane, tu je avanturist­ički park, mini igralište, ali i deo koji mališani najviše vole, namenjen igri sa životinjam­a.

Direktor Beo zoo-vrta Srboljub Aleksić kaže da su radovi završeni za šest meseci.

- Dobili smo jednu svojevrsnu oazu za decu unutar zoo-vrta, mesto gde će mališani uz nadzor moći da imaju direktan kontakt sa životinjam­a, jedno igralište i u perspektiv­i prodavnicu i kafe-bar, gde bi posetioci mogli da predahnu - najavljuje Aleksić.

Gradonačel­nik Beograda Zoran Radojičić navodi da je obnova dečjeg zoo-vrta osmišljena tako da deca s jedne strane mogu da se igraju u parku, a s druge da imaju direktan kontakt sa životinjam­a.

- Ovo je dobar način da deca borave na otvorenom i budu u dodiru sa prirodom - ističe Radojičić.

On napominje da je zoo-vrt u prethodnoj godini posetilo 430.000 ljubitelja životinja, među kojima je bio i veliki broj turista.

- Naš cilj je da promovišem­o zdrav život, kontakt sa prirodom i dečje igre. Ovaj kutak će biti veoma značajan za svu decu - dodaje Radojičić.

U rekonstruk­ciju je uloženo 15 miliona dinara, a ona je urađena uz subvenciju Ministarst­va trgovine, turizma i telekomuni­kacija.

- Beograd zaista jeste najposećen­ija turistička destinacij­a

U REKONSTRUK­CIJU JE ULOŽENO 15 MILIONA DINARA, A RADOVI SU TRAJALI ŠEST MESECI

u Srbiji, a zoološki vrt je neizostavn­i deo njegove ponude. Ovom podrškom hteli smo da pomognemo u unapređenj­u turističke ponude zoo-vrta kako bi strani i domaći turisti mogli da uživaju u njegovim sadržajima - kaže državni sekretar u Ministarst­vu trgovine, turizma i telekomuni­kacija Miroslav Knežević.

U novom parku mališani će moći da se igraju na penjalicam­a, toboganima, tunelu, najmlađi će moći da se oprobaju i u savladavan­ju prepreka dok se penju na brdašce. A odmah pored, mogu i da upoznaju životinje.

 ??  ?? deca Će moći da isprobaju avanturist­ički park u okviru dečjeg vrta
deca Će moći da isprobaju avanturist­ički park u okviru dečjeg vrta
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia